Κατηγορίες
βουλευτές

Επίσκεψη Θανάση Θεοχαρόπουλου στο Νοσοκομείο Ημαθίας

theoxaropoulos nosokomeio 28-12-2015Σε συνέχεια πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για το Νοσοκομείο Ημαθίας (κοινοβουλευτική ερώτηση κατόπιν αναλυτικής συζήτησης με τους υπεύθυνους σε επιτόπια επίσκεψη, απάντηση από τον αν. Υπουργό Υγείας), ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επισκέφθηκε τη μονάδα Βέροιας του Νοσοκομείου, προκειμένου να συζητήσει για τις εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα του Νοσοκομείου, αλλά και να ανταλλάξει απόψεις και ευχές με προσωπικό και ασθενείς.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, Ηλία Καλαϊτσίδη, την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Μαρία Παπαϊωάννου, ενώ παρών ήταν και ο Δημήτρης Τσέκας, αιρετό μέλος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νοσοκομείου – νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας, στη Μονάδα Βέροιας του ΟΚΑΝΑ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά το σοβαρότατο θέμα της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο μέχρι στιγμής αντιμετωπίζεται με «τεχνητή αναπνοή» και όχι με λύσεις που θα δώσουν οριστικές λύσεις στο πρόβλημα. Όπως ήταν φυσικό, αντικείμενο συζήτησης ήταν και η λεπτομερής απάντηση του αν. υπουργού Υγείας κ. Πολάκη στον κ. Θεοχαρόπουλο για το Νοσοκομείο Ημαθίας, η οποία, ήταν μεν αναλυτική πλην όμως απλά ο Υπουργός παραδέχτηκε τα προβλήματα και δεν έδωσε ούτε καν προοπτική για κάποια λύση, πόσο μάλλον δέσμευση.

Όπως τόνισε πάνω σ’ αυτό το θέμα ο κ. Θεοχαρόπουλος, έγινε μόλις το πρώτο βασικό αλλά ανεπαρκές βήμα, αυτό της διαπίστωσης και παραδοχής του προβλήματος,. Τώρα, με ενέργειες που θα ασκούν πίεση προς το Υπουργείο, θα ζητηθεί η σταδιακή, έστω, επίλυση των προβλημάτων, αρχής γενομένης από την άμεση κάλυψη των σημαντικών ειδικοτήτων της Χειρουργικής και Αναισθησιολογίας, καθώς και της Καρδιολογίας, ενώ στις πρώτες προτεραιότητες θα είναι η πλήρης στελέχωση της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής,.

Αμέσως μετά την ιδιαιτέρως χρήσιμη συνάντηση, στην οποία καταγράφηκαν τα δεδομένα στην κατάσταση του Νοσοκομείου, ο κ. Θεοχαρόπουλος μίλησε με πολίτες – λήπτες των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου, από τους οποίους έγινε δέκτης του κοινού προβληματισμού που έχουν με το ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και δύναμη για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

Δήλωση Θανάση Θεοχαρόπουλου μετά την επίσκεψη:

«Θέλω αρχικά να δώσω συγχαρητήρια στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους ώστε οι υπηρεσίες υγείας να είναι επαρκείς. Οι προσπάθειες αυτές από ένα σημείο και μετά φθάνουν στα όρια τους. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Το Νοσοκομείο πλέον δεν θα μπορεί να προσφέρει αναγκαίες υπηρεσίες προς τους ασθενείς αν δεν γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες. Η νέα πτέρυγα θα μείνει ένα άδειο κτίριο και τόσες επενδύσεις θα πάνε χαμένες. Δεν είναι δυνατόν να μην γίνονται τα αυτονόητα. Δεσμεύτηκα ότι δεν πρόκειται να αρκεστώ στην απλή διαπίστωση ή παραδοχή των προβλημάτων από τον Υπουργό, αλλά τώρα θα ενταθούν οι προσπάθειες αναζήτησης λύσης. Ιατροί, νοσηλευτές, αλλά πρώτοι από όλους οι πολίτες, ζητούν το αυτονόητο: Γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό διοικητικό προσωπικό, ώστε το Νοσοκομείο να παρέχει υπηρεσίες για το αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολίτη, την Υγεία. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις, με ιεράρχηση και προτεραιότητες. Πρέπει να κατανοηθεί επιτέλους ότι δεν πρόκειται να υπερβούμε την κρίση αν όχι απλώς υποβαθμίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας αλλά τίθεται σε αμφισβήτηση και η απλή παροχή τους. Δεν πρέπει να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες για να ευαισθητοποιηθούν οι κυβερνώντες. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να κωφεύει στις συνεχείς εκκλήσεις όλων των αρμοδίων. Είναι βαθιά συντηρητική μία πολιτική που δεν δίνει προτεραιότητα σε τομείς κοινωνικής πολιτικής, όπως η υγεία και αφήνει τους πολίτες σε ανασφάλεια.

Αυτές τις γιορτινές ημέρες εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά, στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο και στους ασθενείς που χρειάζονται κουράγιο και δύναμη για γρήγορη ανάρρωση».