Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Το τεχνικό πρόγραμμα, το «γράμμα στο Θεό»… (και άλλα)

dimotikosymvoulio alexandreias 2015Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με διάφορους τρόπους η χθεσινή (Παρασκευή 27/11/2015) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας. Κυρίαρχο θέμα, όπως είχαμε γράψει, ήταν το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αλεξάνδρειας για το 2016.
Πως θα τη χαρακτηρίζαμε; Από πασαρέλα τοπικιστικών επιδιώξεων μέχρι συνεδρίαση θεολογικού περιεχομένου.
Φυσικά, δεν είναι καθόλου κακό να επικαλείται κάποιος τη βοήθεια του Θεού όταν επιχειρεί κάτι, αλλά από το «γράμμα στο Θεό» μέχρι το «Πιστεύω στον Θεό και ο Θεός είναι μαζί μας» και μέχρι την αναγκαιότητα να υπάρχει ένα σωστό πρόγραμμα που θα δίνει προοπτική υπάρχει δρόμος…
Το πρόγραμμα πέρασε με κατά πλειοψηφία αλλά πάντοτε σε ένα τεχνικό πρόγραμμα το ζήτημα δεν είναι η συναίνεση αλλά το κατά πόσο αξιόπιστο και εφαρμόσιμο είναι.


Όσο για κάποιες παραφωνίες που ακούγονται εδώ και καιρό και εξακολουθούν να ακούγονται (και δυστυχώς θα ακούγονται), καλό θα είναι οι σύμβουλοι να αποφασίσουν αν θα λειτουργούν ως «δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αλεξάνδρειας» ή αν θα λειτουργούν ως «δημοτικοί σύμβουλοι του χωριού τους» ή «της Αλεξάνδρειας».

Όταν το αποφασίσουν αυτό, τότε ας ξαναβάλουν υποψηφιότητα. Μέχρι τότε θα μπορούσαν να ζητήσουν μια… μετεγγραφή στα τοπικά συμβούλια, δίνοντας τη θέση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο σε κάποιους άλλους, που ίσως να βλέπουν τα θέματα πιο σφαιρικά και το Δήμο στο σύνολό του.

ds20151127-1

(Για την ιστορία: «Γράμμα στον Θεό» χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης – και εκτελών χρέη αρχηγού της αντιπολίτευσης χθες – Κώστας Βενιόπουλος. «Πιστεύω στον Θεό και ο Θεός είναι μαζί μας» είπε, όταν παρουσίαζε το πρόγραμμα ως καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο Κώστας Ναλμπάντης.)