Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας Ευρώπη

Το ξήλωμα της Ενωμένης Ευρώπης μόλις ξεκίνησε…

eunion mappuzzleΠοια ενωμένη Ευρώπη και πράσινα άλογα; Το διευθυντήριο θα κάνει αυτό που θέλει και δεν δίνει λογαριασμό πουθενά. Ελεύθερη μετακίνηση τέλος. Ένας εκ των δυο βασικών πυλώνων της ΕΕ καταρρέει και μένει ο δεύτερος που δεν θα τον πειράξουν με τίποτε!

Μετά από τις «έξυπνες» βόμβες, τα «έξυπνα» τηλέφωνα, τα «έξυπνα» πλυντήρια κλπ κλπ, τώρα έρχονται και τα «έξυπνα» σύνορα.
Ίσως για να μην τα συνδέουμε συνειρμικά με τις βόμβες, να τα πουν «ευφυή», αλλά πάλι το ίδιο θα είναι – από λεκτικές ακροβασίες, άλλο τίποτε!
Τι σχεδιάζουν λοιπόν να γίνει στην Ευρώπη; Με σκοπό την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τον περιορισμό της διακίνησης όπλων και ναρκωτικών κλπ κλπ θα πάμε σε αλλαγή της Συνθήκης Σένγκεν χωρίς να υπάρχει καμιά αναφορά σε «εσωτερικά σύνορα» και θα ξεκινήσουν να επιβάλλονται αυστηροί έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα ακόμα και για τους Ευρωπαίους πολίτες που είναι κάτοικοι των 26 κρατών-μελών του χώρου Σένγκεν.


Τι σημαίνει αυτό; Πως ένας εκ των βασικών πυλώνων της ΕΕ καταρρέει αυτόματα και εκ των έσω. Ξεχάστε ότι ξέραμε μέχρι τώρα όσον αφορά τη μετακίνηση ή ακόμη και τη μετοίκηση σε κάποια άλλη χώρα. Γιατί την παραμύθα ότι δεν μπορούν να ελεγχθούν πράγματα την έχουμε ακούσει πολλές  φορές. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ μπορούν να ελέγξουν τα πάντα, ποιος, τι, πως και γιατί. Αλλά δεν το κάνουν.

Τι θα μείνει; Μα ο άλλος πυλώνας, η ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων. Αυτό δεν θα το αλλάξουν, είναι σίγουρο. Θα το διευρύνουν κιόλας, αυτό θα πρέπει να το αναμένουμε.

Ποια ενωμένη Ευρώπη και πράσινα άλογα; Το διευθυντήριο (όπως έλεγε παλιά και προειδοποιούσε κάποιος Έλληνας πολιτικός) θα κάνει αυτό που θέλει και δεν θα δίνει λογαριασμό πουθενά.
Αφού ζήσαμε την ψευδαίσθηση της «ένωσης» (που κάθε άλλο παρά ένωση ήταν, αφού κάθε χώρα, και κυρίως οι μεγάλες, ασκούσαν την πολιτική που γούσταραν, όποτε και όποιον τρόπο γούσταραν) και αφού η «ένωση» ήρθε από τα πάνω και όχι από τις κοινωνίες ώστε να γίνει κοινό κτήμα και να ριζώσει, τώρα ξεκινά σταδιακά το ξήλωμα όλων όσων κάποιοι ονειρεύτηκαν και που ποτέ δεν έγιναν πραγματικότητα που θα ευνοούσε τους πολλούς, τους λαούς…

Θα (ξε)μείνουν όμως – αμανάτι, σε αυτούς που θα εξακολουθήσουν να παραμένουν μέλη της “Ενωσης”, γιατί κάποιοι θα έχουν το σθένος και θα φύγουν, αφού τα συμφέροντα των λαών τους δεν θα εξυπηρετούνται πλέον – η ενωμένη αστυνομία, οι ενωμένες τράπεζες, οι ενωμένοι μηχανισμοί περιορισμού των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, οι ενωμένοι μισθοί πείνας, οι εμπορικές συμφωνίες τύπου TTIP κλπ κλπ κλπ.

Κι αν κάποιοι ακόμη πιστεύουν και ονειρεύονται Ενωμένη Ευρώπη (όπως την είχαν οραματιστεί τις δεκαετίες του 1950 και του 1960 o Konrad Adenauer, ο Alcide De Gasperi, ο Sicco Mansholt, ο Walter Hallstein, ο Altiero Spinelli, ο Robert Schuman και άλλοι), τότε ας συνεχίσουν να ονειρεύονται κοιμώμενοι. Να αλλάξουν όμως πλευρό, μην πιαστούν….!!!