Κατηγορίες
αυτοδιοίκηση

Συνέδριο στο Βερολίνο με αυτοδιοικητικό (και γερμανικό, κυρίως) ενδιαφέρον

berlinomappaΤην ιστορία με τον Φούχτελ – όσοι την παρακολούθησαν – τη θυμούνται καλά.
Πώς να ξεχάσει κανείς άλλωστε εκείνο το περιβόητο ερωτηματολόγιο του Φούχτελου (ΕΔΩ), με το οποίο ζητούσε να μάθει τι γίνεται με τα σκουπίδια. Τα σκουπίδια, που είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΠΙΖΝΑ που δεν θέλουν να τη χάσουν με τίποτε οι γερμανικές εταιρίες και οι εν Ελλάδα συνεργαζόμενοι με αυτές.
Ο Γερμανός ήδη από το 2010-2011, προφανώς κατόπιν εντολών άνωθεν (της Δωροθέας και των συν αυτή παρατρεχάμενων) είχε πάρει σβάρνα βουνά, πεδιάδες και λαγκάδια ανά την ελληνική επικράτεια και προσπαθούσε να συντονίσει διαφόρων ειδών δράσεις που στο επίκεντρό τους είχαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Ο Φούχτελ είχε κάνει συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς της Ημαθίας (είτε νυν, είτε πρώην), εντός ή εκτός των ημαθιώτικων τειχών (να θυμίσουμε ότι η Ημαθία αποτελεί προνομιακό μέρος για πειράματα κάθε είδους).
Τις επόμενες ημέρες (4 έως τις 6 Νοεμβρίου 2015) θα διεξαχθεί – παρουσία πολλών δημάρχων από την Ελλάδα – ένα συνέδριο που τιτλοφορείται «Η τοπική αυτοδιοίκηση γκρεμίζει το τείχος της κρίσης».
Μέχρι και η Δωροθέα θα απευθύνει μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στους συνέδρους-συμμετέχοντες, το πρωί της 5ης Νοεμβρίου. Δίνουν τεράστιο βάρος σε τέτοιου είδους συνέδρια οι Γερμανοί, αφού οι Δήμοι και οι Περιφέρειες θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα καλό βήμα για διείσδυση σε μια σειρά από δουλειές που αλλιώς δεν μπορούν να τις πάρουν ιδιώτες…

Το θέμα είναι κατά πόσο οι δικοί μας που θα συμμετάσχουν (ορισμένοι δε, μεγαλοσχήμονες της Τ.Α., θα μιλήσουν κιόλας στους υπολοίπους) θα φύγουν σοφότεροι και κατά πόσο θα θελήσουν να ΜΗΝ συμμετάσχουν σε διάφορα σχήματα που σίγουρα θα τους προταθούν μελλοντικά.

(μεταξύ των θεμάτων εργασίας που θα συζητηθούν υπάρχει και ένα με τίτλο «Διαχείριση απορριμμάτων – Πράσινη πόλη», ένα άλλο με τίτλο “Αγροτική ανάπτυξη” καθώς και ένα με τίτλο «Προοδευτική ενεργειακή πολιτική στην τοπική αυτοδιοίκηση»)