Κατηγορίες
Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας

Στην Ημαθία με πρόσκληση Καλαϊτζίδη ο γενικός πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη

proxenosroumaniasΣτην Ημαθία βρέθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, προσκεκλημένος του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, ο γενικός πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, δρ. Μάρτιν Λαντισλάου Σάλαμον.

Ο κ. πρόξενος, ο οποίος συνοδεύονταν από την εμπορική ακόλουθο του προξενείου κ.Σιμόνα Ντραγκομίρ, την κ. Έλενα Παπαδοπούλου, στέλεχος του προξενείου  και το μέλος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ.Σταύρο Γιανναβαρτζή, είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτη Γκυρίνη, τον δήμαρχο Βέροιας κ. Κώστα Βοργιαζίδη και τον δήμαρχο Νάουσας κ. Νίκο Κουτσογιάννη, ενώ επισκέφθηκε την δημοτική ενότητα Μελίκης και το νέο μουσείο των Αιγών.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας οι κ.κ Καλαϊτζίδης και Σάλαμον, επικαιροποίησαν την υφιστάμενη αδελφοποίηση Ημαθίας με την περιφέρεια του Ίλβοφ Βουκουρεστίου, με κεντρικό στόχο την περαιτέρω συνεργασία στον τουριστικό τομέα και τις εμπορικές συναλλαγές. Κύριο μέλημα της συνάντησης υπήρξε η έλευση των Ρουμάνων τουριστών που επισκέπτονται την θερινή περίοδο τα παράλια της Χαλκιδικής και της Πιερίας, στα τουριστικά αξιοθέατα της Ημαθίας.proxenosroumanias2

Ακολούθησε περιήγηση του κ.προξένου από τον κ.Καλαϊτζίδη σε εξαγωγικές επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα της Ημαθίας και το Τελωνείο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, με τον κ. αντιπεριφερειάρχη να αποδέχεται την πρόσκληση του κ. προξένου για την επίσκεψη του στο Ίλβοφ, στα πλαίσια της σύσφιξης των σχέσεων Ημαθίας και της μητροπολιτικής περιφέρειας του Βουκουρεστίου.