Κατηγορίες
διεθνή

Σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι

equprotoselidoΣειρά τρομοκρατικών επιθέσεων το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου σημειώθηκε στο Παρίσι.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, επιθέσεις τρομοκρατών έγιναν σε 6 διαφορετικά σημεία της πόλης με αποτέλεσμα τη δολοφονία πάνω από 125 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 200 (πάνω από 90 αναφέρεται πως είναι σοβαρά).
Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν σε έξι διαφορετικά σημεία: σε μια αίθουσα θεαμάτων (όπου εμφανίζονταν αμερικανικό μουσικό συγκρότημα), σε ένα σημείο κοντά στο στάδιο Σταντ ντε Φρανς (στο οποίο διεξάγονταν διεθνές φιλικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας) καθώς και σε δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας (σε διάφορα σημεία στα βόρεια και στα ανατολικά του Παρισιού).
Πέραν των θυμάτων νεκροί είναι και οι τρομοκράτες, οι επτά εκ των οποίων πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά ενώ ένας ακόμη έπεσε νεκρός από πυρά της γαλλικής αστυνομίας.
Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έγινε γνωστό πως δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες ή νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και πως όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με την γραμμή εκτάκτου ανάγκης του ελληνικού προξενείου στο Παρίσι, μπορούν να καλούν στο 0033611222837.