Κατηγορίες
επικαιρότητα

Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ: “θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο το αυτονόητο για τα παιδιά μας: Τη ζωή με αξιοπρέπεια!!!

syllalg-amea20151104-2Η Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία), με αφορμή το συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα αναφέρει:

Στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 4ης Νοεμβρίου 2015, τα Άτομα με Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες και οι οικογένειές τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μαζικά και δυναμικά, όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία του Αναπηρικού Κινήματος, διεκδίκησαν το δικαίωμά τους στα αγαθά της εκπαίδευσης, της απασχόλησης, της ανεξάρτητης-υποστηριζόμενης διαβίωσης, της ισότητας, της δικαιοσύνης στην πρόνοια, στα εισοδήματα, στα επιδόματα, στις συντάξεις, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και την περίθαλψη.

Περίπου δέκα χιλιάδες άτομα με αναπηρία, οι γονείς και οι οικογένειές τους, εργαζόμενοι σε Δομές και Συλλόγους ΑμεΑ, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν το πρωί και κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, ξεκινώντας από την Ομόνοια, μέσω της οδού Σταδίου, πορεύτηκαν μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων, στη μεγαλύτερη πορεία που έχει κάνει μέχρι σήμερα το αναπηρικό κίνημα.

Διατράνωσαν τη φωνή τους ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, ενάντια στη φτωχοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό των ΑμεΑ, ενάντια στην πολιτική των Μνημονίων, που αποδομεί και λεηλατεί τα κεκτημένα τόσων δεκαετιών, όπως οι συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα, όπως η διασφάλιση της λειτουργίας των δημόσιων και γονεϊκών δομών των ΑμεΑ, που κινδυνεύουν με λουκέτο.

Η πορεία, έφτασε στη Βουλή όπου αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ., αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, τον Αντιπρόεδρο κ. Θ. Κλεισιώτη, το Γενικό Γραμματέα κ. Χρ. Νάστα και τον Ταμία κ. Κ. Γαργάλη, έγινε δεκτή από τον υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, στον οποίο παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στις 3 Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα ΑμεΑ, με κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να είναι συνάντηση ουσιαστική και όχι συμβολική.

syllalg-amea20151104-1Οι γονείς και κηδεμόνες Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες, μαζί με τους Συναδέλφους Αναπήρους όλων των κατηγοριών, αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην πραγματοποιηθεί η εκτροπή του κοινωνικού ιστού προς την εξαθλίωση, την ανέχεια, την περιθωριοποίηση, για να μην οδηγήσει αυτή η εκτροπή σε κοινωνικό «καιάδα» των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους.

Οι γονείς των Ατόμων με Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες, ενωμένοι δηλώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο μέχρι τέλους και οριστικής δικαίωσης, το αυτονόητο για τα παιδιά μας: Τη ζωή με αξιοπρέπεια!!!

Η ανάγκη για ενότητα, συστράτευση και κοινό αγώνα σύσσωμου του Αναπηρικού Κινήματος είναι απαραίτητη σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η συμμετοχή στη διεκδίκηση, στον αγώνα και στην προστασία των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, είναι υποχρέωση όλων μας!

Τέλος, εκ μέρους της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους γονείς, στους συλλόγους γονέων, στα παιδιά, στα άτομα με αναπηρία, στους εργαζόμενους, στους εκπαιδευτικούς, σε κάθε πολίτη, που με τη δυναμική τους παρουσία, πραγματικά έκαναν τη διαφορά!

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!