Κατηγορίες
παιδεία τοπική επικαιρότητα

Πορεία στην Αλεξάνδρεια έκαναν μαθητές από σχολεία του Δήμου

mathites-poreia alex 20151105 - 1Πορεία στους δρόμους της Αλεξάνδρειας έκαναν το πρωί οι μαθητές σχολείων από το Δήμο Αλεξάνδρειας (που τελούν υπό κατάληψη), διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στα σχολεία.

Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία (γυμνάσια και λύκεια) της Αλεξάνδρειας και του Πλατέος ενώ οι μαθητές έφτασαν και στο Δημαρχείο, όπου επέδωσαν ψήφισμα (ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης βρίσκεται στο Βερολίνο για συνέδριο δημάρχων).

Στη συνάντηση μαθητών με τη δημοτική Αρχή παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Κ. Ναλμπάτης, Σ. Τόκας και Στ. Δριστάς καθώς και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Αλεξάνδρειας Μ. Λυμπεράκης.

Οι αιρετοί εξέφρασαν τη συμπράστασή τους στους μαθητές και ανέφεραν ότι ο δήμαρχος θα προωθήσει το ψήφισμα των μαθητών, υπογράμμισαν ότι τα αιτήματα είναι δίκαια και πως η δημοτική αρχή είναι κοντά στα σχολεία και στους μαθητές. Υπενθύμισαν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα ενώ ανέφεραν ότι η Τοπική Αρχή θα κάνει τα απαραίτητα στα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Μεταξύ των αιτημάτων των μαθητών που θέλουν να λυθούν είναι η μεταφορά στα σχολεία με τα μαθητικά λεοφωρεία, τα κυλικεία, η θέρμανση (που λύθηκε ήδη, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση).

mathites-poreia alex 20151105