Κατηγορίες
επικαιρότητα

Πάνε και τα αεροδρόμιαααα….

aerodromio60sΠάνε λοιπόν και τα περιφερειακά αεροδρόμια! Με την υπ΄αριθμό 39 της 2ας Νοεμβρίου 2015 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (τη στιγμή που όλη η Ελλάδα ασχολείται με τον Φίλη και τις δηλώσεις του) τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που είχαν βγει στο σφυρί πριν από ένα χρόνο και είχαν κατακυρωθεί στην κοινοπραξία κοινοπραξία Fraport – Slentel για 40 +1 χρόνια παραχωρούνται τελικά στον πλειοδότη.

Με την ΠΥΣ εξουσιοδοτούνται οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Υποδομών «για τη συνυπογραφή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των συμβάσεων παραχώρησης καθώς και τυχόν άλλων συμβάσεων τροποποιητικών, παρακολουθηματικών ή εκτελεστικών».

Το τίμημα για τις τέσσερεις δεκαετίες της παραχώρησης ήταν: εφάπαξ 1,2 δισ. ευρώ, ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, ποσοστό 25% από τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έσοδα και τέλη υπέρ ΥΠΑ, που φτάνουν 1,2 δισ. ευρώ για όλη την περίοδο της παραχώρησης. Παράλληλα, η πλειοδότρια κοινοπραξία έχει δεσμευτεί για επενδύσεις 330 εκατ. στην πρώτη τετραετία και συνολικά 1,4 δισ. ευρώ για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες.