Κατηγορίες
Επιτροπεία

Οι συνομιλίες με την Επιτροπεία (που έχει πολλά στο νου της…)

astamartelloΠροβλήματα εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες στη συμφωνία με την Επιτροπεία και δεν μπορούν «να κλείσουν» μια σειρά από θέματα, αλλά δεν ακούγονται και πολλά αφού η διεθνής επικαιρότητα επισκιάζει οποιοδήποτε άλλο γεγονός, όσο σοβαρό κι αν είναι (όπως τα … «προαπαιτούμενα» και η παράδοση των πάντων στους «δανειστές»).
Η όλη καθυστέρηση θα έχει τον… ανάλογο «αντίκτυπο» στην εκταμίευση των 2 δις (που είναι μέρος δόσης του 3ου Μνημονίου) αλλά και των 10 δις. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Κολλήματα υπάρχουν σε ΒΑΣΙΚΑ σημεία όπως τα κόκκινα δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας, στο εάν στα κόκκινα δάνεια θα μπουν και τα δάνεια ιδιωτών ή αν θα μείνουν επιχειρηματικά άνω του 1 εκατ. ευρώ κλπ. Επίσης ποια θα είναι η συνέχεια, όταν (το «αν» ξεχάστε το, γιατί θα περάσουν!) τελικά τα δάνεια περάσουν σε χέρια διαφόρων funds (και πως αυτά θα κινηθούν).

Αυτό στο οποίο πρέπει να δώσουμε σημασία είναι άλλο: η Επιτροπεία, ενώ δεν ήθελε να ακούσει για προσλήψεις, τώρα ζητά να γίνουν προσλήψεις στα Δικαστήρια της χώρας. Επίσης, ένα άλλο σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι το ότι ψάχνει τρόπο τι θα κάνει με τους καθηγητές και τους δασκάλους το καλοκαίρι. Πρότεινε λέει να πάνε τους θερινούς μήνες, που τα σχολεία είναι κλειστά, στα δικαστήρια.

Αν τα βάλουμε όλα μαζί, κρατήσουμε και τις διαφωνίες και τη στάση τους στο θέμα «κόκκινα δάνεια» και «πλειστηριασμοί», τότε ένα είναι σίγουρο: ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, και στο τέλος τα δικαστήρια θα έχουν «δουλειά» γιατί οι «σωτήρες» θα ζητάνε να γίνουν ιδιοκτήτες των πάντων….