Κατηγορίες
εκδηλώσεις

Επιτυχής η διάλεξη για τη δυσλεξία και τη διάσπαση προσοχής στη Βέροια

ekdilosidyslexia-veroiaMε μεγάλη επιτυχία (πάνω από 600 συμμετέχοντες, οι περισσότεροι εκ των οποίων μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας) πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου στο «Αιγές Μέλαθρον» διάλεξη με θέμα τη δυσλεξία και τη διάσπαση προσοχής, με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ομιλητής ο Εφευρέτης – Καθηγητής κ. Γεώργιος Θ. Παυλίδης, Καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης που είχε ως αποτέλεσμα την πολύ μεγάλη συμμετοχή.  Ο κ.Παυλίδης εξέφρασε την ευαρέσκεια του για το έμπρακτο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση τους για την συγκεκριμένη θεματολογία.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης (που στο τέλος απένειμε τιμητική πλακέτα στον ομιλητή), με τους περιφερειακούς συμβούλους Νίκη Καρατζιούλα  και Θεόφιλο Τεληγιαννίδη, οι αντιδήμαρχοι Παιδείας Βέροιας και Νάουσας Γιώργος Σοφιανίδης και Στέλιος Δάγγας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας Ελένη Γκόγκα, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και γονείς που θέλησαν να ενημερωθούν για το θέμα της δυσλεξίας και της διάσπασης προσοχής.

Ο κ.Καλαϊτζίδης συγχαίροντας τον κ.Παυλίδη, την διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, τα στελέχη της Π.Ε Ημαθίας και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο για θέματα δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας Π.Ε Ημαθίας ,κ.Νίκη Καρατζιούλα , η οποία συντόνισε άρτια τις προετοιμασίες πραγματοποίησης της εκδήλωσης, τόνισε τα εξής: «Η Π.Ε Ημαθίας, με τις στοχευμένες δράσεις που πραγματοποιεί, αποδεικνύει στην πράξη την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της ΠΚΜ και του Απόστολου Τζιτζικώστα. Είμαστε δέκτες και κοινωνοί ευαισθητοποιημένων ομάδων, αλλά και ατόμων, όπως ο καθηγητής κ.Παυλίδης και θα συνεχίσουμε και στο μέλλον με ανάλογες εκδηλώσεις που θα ενισχύσουν την επιμόρφωση της εκπαιδευτικής κοινότητας».