Κατηγορίες
εκδηλώσεις

“Γνωριμία με το τσίπουρο” στη Βέροια, στις 29 Νοεμβρίου

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας και η 1η Μεραρχία Πεζικού διοργανώνουν για 2η χρονιά μια βραδιά αφιερωμένη στο τσίπουρο, την Κυριακή 29/11/2015 και ώρα 7.00 μμ στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βέροιας.

Σκοπός της φετινής διοργάνωσης είναι η προβολή και η γνωριμία του τσίπουρου που θεωρείται το Εθνικό Απόσταγμα της πατρίδας μας και τι θα μπορούσε να το συνοδεύσει ως μεζές ή φαγητό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σύντομη σχετική εισήγηση με την ιστορία, παραγωγή, νομοθεσία και έλεγχο του προϊόντος, και στην συνέχεια αξιολόγηση των προσφερόμενων αποσταγμάτων από Επιτροπή Αξιολόγησης και το κοινό.

Τα αποστάγματα (τσίπουρο με γλυκάνισο και τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο) θα είναι και θα παραμείνουν ανώνυμα.

Η αξιολόγηση δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά περισσότερο γίνεται μια προσπάθεια καταγραφής των γευστικών απαιτήσεων του κοινού ως καταναλωτή. Έτσι γίνεται μια καταγραφή και κατανομή των αποσταγμάτων σε τρεις κατηγορίες Α, Β, Γ την συγκεκριμένη στιγμή και για όσα θα συμμετάσχουν

Δικαίωμα συμμετοχής στην αξιολόγηση έχουν όλοι οι μικροί (διήμεροι) αποσταγματοποιοί της Ημαθίας το επιθυμούν.

tsipouro_2014Για την συμμετοχή απαιτείται η προσφορά 5 λίτρων τσίπουρου (σε γυάλινη φιάλη) ή με γλυκάνισο αλκοολικού βαθμού 49 – 56 ( 19 – 21 γράδα) ή χωρίς γλυκάνισο αλκοολικού βαθμού 42 – 49 (17 – 19 γράδα). Η παράδοση θα πρέπει να γίνει στις 27 και 28 /11/2015 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βέροιας.

Η όλη εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό με προσκλήσεις και τιμή συμμετοχής 8 ευρώ που θα περιλαμβάνει δοκιμή των προσφερόμενων αποσταγμάτων και διάφορους μεζέδες.

Τα καθαρά έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Για κάθε πληροφορία – ενημέρωση – κράτηση προσκλήσεων :

Αθανάσιος Στάντζος τηλ. 6973863725