Κατηγορίες
Βέροια διαδίκτυο

Για τους κινδύνους του διαδικτύου μίλησε σε μαθητές στην Βέροια & τη Νάουσα ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

ekdast20151126-3Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 26-11-2015 στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας καθώς και στο κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΕΡΙΑ του Δήμου Νάουσας, οι ημερίδες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο.»

Τις ημερίδες, στις οποίες βασικός ομιλητής υπήρξε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ και συντόνιζε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας κ. ΜΟΥΡΤΗΣ Απόστολος, παρακολούθησαν πλήθος μαθητών Γυμνασίων του Δήμου Βέροιας και του Δήμου Νάουσας,  καθηγητές και γονείς.

ekdast20151126Μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας κ. ΤΟΥΛΙΚΑΣ Γεώργιος, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας κ. ΚΟΥΓΚΑΣ Διονύσιος, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης κ. ΠΑΠΑΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Γεώργιος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας κ. ΓΟΥΝΑΡΗΣ Βαιος, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας κ. ΟΡΔΟΥΛΙΔΗΣ Περικλής, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας κ. ΜΥΡΙΣΑΣ Γεώργιος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νάουσας κ.ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ Δημήτριος, ο Αναπλ. Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας κ. ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗΣ Ευστάθιος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Βέροιας κ. ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας κ. ΖΥΓΟΥΛΙΑΝΟΣ Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Νάουσας κ. ΜΑΝΤΖΙΟΣ Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Νάουσας κ. ΔΑΓΓΑΣ Στέργιος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Νάουσας κ. ΠΑΣΧΟΥΛΑ Χρύσα,  η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. ΜΑΥΡΙΔΟΥ Αναστασία, ενώ παρευρέθη και εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βέροιας.

ekdast20151126-2Στη διάρκεια των Ημερίδων οι μαθητές άκουσαν με προσοχή τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόζουν στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου και τους κινδύνους που κρύβει αυτό, ενώ ενημερώθηκαν για τον καθημερινό αγώνα που δίνει η  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της  Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να είναι ασφαλείς οι ανήλικοι μαθητές και να προλαμβάνονται τα σοβαρά αδικήματα σε βάρος τους. Επίσης διανεμήθηκαν από τους Αστυνομικούς Της Γειτονιάς στους μαθητές, ενημερωτικά έντυπα σχετικά με την παιδική πορνογραφία, τους κινδύνους του διαδικτύου καθώς και το cyberbullying. Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησαν ερωτήσεις στις οποίες απαντήθηκαν οι απορίες των μαθητών.

ekdast20151126-1Στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας προτίθεται να συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με την καθιέρωση παρόμοιων ημερίδων και άλλων εκδηλώσεων, ιδιαίτερα για το ευαίσθητο κομμάτι των παιδιών και της  νεολαίας που αποτελούν το μέλλον του τόπου αλλά και για την υπόλοιπη κοινωνία, αναδεικνύοντας παράλληλα το κοινωνικό πρόσωπο της Αστυνομίας.