Κατηγορίες
Βεσυρόπουλος Απόστολος

Βεσυρόπουλος για δήλωση Φίλη: “Υπουργός που εκφράζει τέτοιες ανιστόρητες και προσβλητικές απόψεις δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση”

vesiropoulos_VOULIΤην αποπομπή του Υπουργού Παιδείας, κ. Φίλη από τη θέση του Υπουργού, μετά τις προσβλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν τον Ποντιακό, Μικρασιατικό και Θρακικό Ελληνισμό, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, ζητά με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, μαζί με συναδέλφους του, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Στην επιστολή τους οι Βουλευτές επισημαίνουν, ότι ο Υπουργός Παιδείας, αμφισβητεί ευθέως τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής από τους Τούρκους, προσβάλλει την Ελληνική ιστορία και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, θύματα της Γενοκτονίας, καθώς και τους απογόνους τους και το σύνολο του Ελληνικού λαού.

Οι δηλώσεις αυτές, εμπίπτουν στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου και επισύρουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνει:

«Ο κ. Φίλης, μπορεί ως πολίτης να έχει όποια άποψη θέλει αλλά ως Υπουργός Παιδείας οφείλει να σεβαστεί την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τους 350.000 Έλληνες που δολοφονήθηκαν. Το ελληνικό κράτος έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία από το 1994 κηρύσσοντας τη 19η Μαΐου ως “Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο”, όπως αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων και η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών το 2007. Τέτοιες ανθελληνικές δηλώσεις είναι προφανές ότι εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Ο κ. Τσίπρας, πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση. Υπουργός που εκφράζει τέτοιες ανιστόρητες και προσβλητικές απόψεις δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

ΘΕΜΑ: Αποπομπή του κ. Φίλη από τη θέση του Υπουργού Παιδείας

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο κ. Φίλης τον οποίον εσείς, τοποθετήσατε στη θέση του Υπουργού Παιδείας, με άρθρο του στο κομματικό σας όργανο την εφημερίδα «Αυγή», την 20-08-2014,

αναφέρθηκε με προσβλητικά και απαξιωτικά λόγια απέναντι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που το 1994 αναγνώρισε ομόφωνα την γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, δηλαδή του Πόντου, της Θράκης και της Μ. Ασίας.

Επανερχόμενος σε χθεσινή του συνέντευξη ο «επιστήμων» κος Φίλης, για το ίδιο θέμα, αναμασά τις θέσεις Τούρκων κεμαλιστών και ως καλός Πρέσβης τους, τους προσφέρει καλές υπηρεσίες.

Αμφισβητεί ευθέως τη γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής από τους Τούρκους, προσβάλλει την Ελληνική ιστορία και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, θύματα της γενοκτονίας, καθώς και τους απογόνους τους και το σύνολο του Ελληνικού λαού.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε μία εποχή που η εθνική ενότητα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, ο υπουργός σας με τις θέσεις του διχάζει την Ελληνική κοινωνία.

Επειδή οι δηλώσεις του, που προκαλούν αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη, προσβάλλουν τον Ποντιακό, Μικρασιατικό και Θρακικό Ελληνισμό, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, ζητούμε αν τις ασπάζεστε και εσείς, να το δηλώσετε ευθαρσώς και ξεκάθαρα στον Ελληνικό λαό.

Διαφορετικά απαιτούμε την απομάκρυνση του κου Φίλη από τη θέση του Υπουργού Παιδείας.

Επιφυλασσόμεθα δε για περαιτέρω ενέργειες.”