Κατηγορίες
διάφορα

Απαντήσεις και ανταπαντήσεις για δημοσίευμα στα “Τοπικά Χρονικά”

xronika-synergpolitonΜε δελτίο τύπου η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Πολιτών» απαντά σε ανάρτηση που ανέβηκε στο blog «Τοπικά Χρονικά» του Χάρη Μόχλα – δείτε την ανάρτηση ΕΔΩ.
Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

“Την Πέμπτη 19/11 δημοσιεύθηκε ένα άρθρο στο blog “Τοπικά xronika” με αναφορά στην τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της Συνεργασίας Πολιτών κ Γιώργου Σπυρίδη για την εντολή αποκοπής ρεύματος που έχει δώσει η ΔΕΗ της περιοχής μας.
Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, ορισμένα σημεία της τοποθέτησης μας και να αποφύγουμε τους εύκολους εντυπωσιασμούς.


Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 11/11 στην εκτός ημερησίας συζήτηση κατατέθηκε ψήφισμα για τα οικονομικά των Δήμων από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.
Μέσα στα πολλά σωστά υπήρχε και μια παράγραφος που αφορούσε στη θέσπιση ειδικών μειωμένων τιμολογίων για τη ΔΕΗ, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης των Δήμων, των Νομικών προσώπων του κλπ.
Σε αυτό το σημείο αναφέραμε την πληροφορία ότι υπάρχει εντολή αποκοπής ρεύματος, από τη ΔΕΗ της περιοχής μας, για 78 περιπτώσεις συμπολιτών μας.
Εκφράσαμε την αγωνία μας και την ανάγκη ο δήμος μας να πράξει τα αυτονόητα.
Επίσης υπενθυμίσαμε το πρόγραμμα επιδότησης Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Αναρωτηθήκαμε δε αν ο κ. Γκυρίνης έθεσε το θέμα στον Περιφερειάρχη κ Τζιτζικώστα στην προ ημερών συνάντηση τους στα πλαίσια της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας της ΝΔ.

Σε ό, τι αφορά στην επιτυχία του εν λόγω προγράμματος που αμφισβήτησε το δημοσίευμα τα πραγματικά στοιχεία αναφέρονται στο άρθρο το οποίο επικαλείται.
Όντως από τις 325 αρχικές αιτήσεις επανασυνδέθηκε το ρεύμα στις 98, αφού 9 αφορούσαν ρευματοκλοπή ενώ στις υπόλοιπες δεν υπήρξε αποκοπή ρεύματος, αλλά μονάχα λογαριασμοί διακοπής.
Για αυτό το λόγο, από το συνολικό προϋπολογισμό των 2,25 εκ ευρώ η περιφέρεια Αττικής, έχει δεσμευτεί να πληρώσει για τις επανασυνδέσεις 35000.

Ταυτόχρονα να θυμίσουμε σε αυτούς που εύκολα ξεχνάνε ότι στις 18/03 ψηφίστηκε από τη βουλή και μάλιστα ομόφωνα σε κάποια άρθρα του ο νόμος 4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Το άρθρο στο οποίο αναφέρεται το blog δημοσιεύτηκε στις 7/4/2015. Μετά από 10 μέρες στις 17/4/2015 δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ και ο νόμος μπήκε σε εφαρμογή.
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που τα νούμερα της περιφέρειας Αττικής είναι μικρά και κάποιοι τα χρησιμοποιούν παραπλανητικά.

Η Συνεργασία Πολιτών Δήμου Αλεξάνδρειας αποδέχεται την καλόπιστη κριτική και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει μείζονα κοινωνικά θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους.

—-

Στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου υπήρξε ανταπάντηση από το blog το βράδυ της Δευτέρας – δείτε την ΕΔΩ