Κατηγορίες
πολιτική

Αναβλήθηκε η εκλογή προέδρου της ΝΔ λόγω προβλημάτων στο μηχανογραφικό σύστημα

eklogesnd 2015-03Προβλήματα, που αναπόφευκτα θα φέρουν και προβλήματα ακόμη και στη συνοχή της ΝΔ, υπάρχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη για τον επόμενο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Εν ολίγοις: η διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου δεν μπόρεσε καν ξεκινήσει, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα δεν είχε εκκινηθεί και αυτό έφερε άπειρα προβλήματα (και πολιτικά), τη στιγμή μάλιστα που ήταν πάρα πολλά τα μέλη της ΝΔ που είχαν πάει για να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έτσι τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, λόγω των τεχνικών προβλημάτων, αποφάσισαν την αναβολή της διαδικασίας.


Να σημειωθεί πως μεταξύ των υποψηφίων και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής υπήρχε εδώ και καιρό συμφωνία να διακοπεί η ψηφοφορία και να μη συνεχιστεί χειρόγραφα, όπως το 2009, σε περίπτωση που διακοπεί η λειτουργία του μηχανογραφικού ελέγχου των ψηφοφόρων.

Από ότι φαίνεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πάει σε νέα εκλογική διαδικασία με κάποιο στέλεχος να αναλαμβάνει την προεδρία του κόμματος (ακούγονται πολλά ονόματα, π.χ. της Μαριέττας Γιαννάκου) και το καθήκον να οδηγήσει το κόμμα – με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες και λιγότερους κλυδωνισμούς – σε μια νέα διαδικασία εκλογών. Πολλά είναι τα στελέχη που ζητούν να «πέσουν κεφάλια» και να αποδοθούν ευθύνες, ενώ είναι άγνωστο τι μπορεί να φέρει η ημέρα στην ενότητα του κόμματος (γιατί τα υπονοούμενα είναι πολλά).

Όπως αναφέρουν αθηναϊκά ΜΜΕ, το σύστημα παρουσίαζε προβλήματα από χθες, αφού δούλεψε για λίγο και στη συνέχεια κατέρρευσε, χωρίς να επανέλθει ποτέ.