Κατηγορίες
Ελλάδα πολιτική

Έξι ώρες συνάντηση για το… τίποτε! Συμφώνησαν ότι διαφωνούν.

synantisi politikon 20151128«Χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα έληξε η συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί».
Θα μπορούσε να γραφεί και έτσι. Είναι όμως έτσι; Δηλαδή, το… αναμενόμενο ποιο ήταν;; Η συναίνεση; Ποια συναίνεση;;; αφού όλοι πήγαν σχεδόν αποφασισμένοι να διαφωνήσουν!

Δυστυχώς η χώρα έχει από γεννησιμιού της ένα πρόβλημα: στις δύσκολες στιγμές της το πολιτικό της προσωπικό ήταν πολύ αδύναμο για να αντιμετωπίσει μια σειρά καταστάσεων που δεν επιλύθηκαν όταν έπρεπε και έτσι οδηγούνταν σε τεράστια προβλήματα (μια ματιά στα βιβλία της Ιστορίας το αποδεικνύει περίτρανα).
Μαζεύτηκαν για να διαφωνήσουν. Αυτό είναι το σίγουρο. Μαζεύτηκαν λέει, για να συζητήσουν μια σειρά από προβλήματα τα οποία απαιτούν λύσεις, με κυριότερα όλων το ασφαλιστικό, το μεταναστευτικό και η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αν τα δει κανείς και τα τρία, προσθέσει σε αυτά και την οικονομική κρίση (που έχει φέρει και την Επιτροπεία στη χώρα), τότε μιλάμε για εκρηκτικά προβλήματα που αν δεν βρεθεί λύση θα κοστίσουν πολύ ακριβά – και δεν εννοούμε μόνο σε χρήμα!

Αν συμφώνησαν (άραγε συμφώνησαν;;;) σε κάτι, αυτό είχε να κάνει με τον εκλογικό νόμο: η πρόταση ήταν να περάσει η χώρα σε αναλογικότερο σύστημα (20 αντί για 50 έδρες το μπόνους), με κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών και μείωση του πλαφόν, από το 3% στο 2%. Μέχρι εκεί – και αυτή η συμφωνία πάλι τίθεται εν αμφιβόλω.

Μάλωσαν λέει για το ποιος ψήφισε το χειρότερο Μνημόνιο! Ωραία! Λες και υπάρχει “καλό” ή “κακό” Μνημόνιο. Αν σε δέσει ο άλλος χειροπόδαρα, δεν παίζει ρόλο αν θα το κάνει με σχοινί, με συρματόσχοινο ή με αλυσίδα. Δεμένος είσαι, αυτή είναι η ουσία. Και η χώρα μας είναι δεμένη. Ας το πάρουμε απόφαση και ας κοιτάξουμε τι θα κάνουμε για να απαλλαγούμε από αυτό το συντομότερο, σε ένα διεθνές περιβάλλον που πάει κατά διαόλου και που απειλεί και εμάς.

Για το “μάρμαρο”, τίποτε απολύτως. Καμιά συμφωνία. Πώς να συμφωνήσει κανείς άλλωστε, όταν ξεκινά από το σπίτι για τη συνάντηση με θέσεις ξεκάθαρες, δηλωμένες εκ των προτέρων, με διάθεση να προστατεύσει τα του κόμματός του και τίποτε παραπάνω και με (επίσης δηλωμένη) διάθεση για μη συναίνεση….;;;;