Κατηγορίες
Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας για τη γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου

emporikos_syllogos-2Μετά από απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων, της ΕΣΕΕ και της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΥΤ. & ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας αποφάσισε τη συμμετοχή του στην πανελλαδική γενική απεργία, συμμετέχοντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τους Εμπορικούς Συλλόγους Βέροιας και Νάουσας, ΓΣΕΒΕΕ και άλλους Συνδικαλιστικούς Φορείς, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12:00 π.μ., στο Επιμελητήριο Ημαθίας (Κεντρικής 3, Βέροια).

Σκοπός της συνέντευξης είναι:

* η δημοσιοποίηση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες – εμπόρους και παρουσίαση των θέσεων και προτάσεών μας.

* Απόδοση κοινού ψηφίσματος και προτάσεων προς όλους τους Βουλευτές του Νομού μας και στην Κεντρική Διοίκηση της χώρας.

* Είναι απαραίτητο όσο ποτέ να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο προκειμένου τα αιτήματα και οι προτάσεις μας για ζητήματα όπως, μεταξύ άλλων, το οξύ ασφαλιστικό πρόβλημα, ο υπερβολικός και άδικος ΕΝΦΙΑ, τα ληξιπρόθεσμα δάνεια, η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεών μας, να αρχίσουν να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την Κυβέρνηση.

* Είναι απαραίτητο οι ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας αλλά και συνολικά της χώρας, ενωμένες, να μεταφέρουμε την απαίτηση για την αλλαγή πολιτικής και την χάραξη εθνικής στρατηγικής για την ανάταξη της πραγματικής οικονομίας, που αποτελεί και τον μόνο αποτελεσματικό δρόμο για την υπέρβαση της κρίσης και την αναστροφή της ύφεσης.

* Η άμεση και οργανωμένη αντίδραση του εμπορικού κόσμου καθίσταται σε αυτή τη φάση απολύτως επιτακτική, εάν θέλουμε να υπάρξει μέλλον για το τοπικό εμπόριο ειδικά και την ελληνική αγορά γενικότερα.

ΤΟ Δ.Σ.