Κατηγορίες
Αντωνίου Χρήστος

Καταδικάζει την επίθεση κατά του βουλευτή Γ. Κουμουτσάκου ο βουλευτής Ημαθίας Χρ. Αντωνίου

antoniou xristos 2Με αφορμή την επίθεση κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, ο βουλευτής Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Χρήστος Αντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Επειδή και τα αυτονόητα πρέπει να επισημαίνονται , δηλώνω με τη σειρά μου, ότι καταδικάζω την επίθεση και τον προπηλακισμό του βουλευτή της Ν.Δ Γ. Κουμουτσάκου από ακροδεξιά στοιχεία. Το ίδιο φυσικά θα έκανα για κάθε απλό πολίτη που θα υφίστατο παρόμοια μεταχείριση.
Απαίτηση όλων είναι η σύλληψη και η προσαγωγή στη δικαιοσύνη των υπαιτίων.

Σέβομαι και εκτιμώ τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής ,το πόνο που κουβαλάνε μέσα τους για τις χαμένες πατρίδες, τις διώξεις, τον βίαιο εξανδραποδισμό και την εξολόθρευση των προγόνων τους από το κεμαλικό καθεστώς.


Θεωρώ άκαιρη την ανακίνηση του ιστορικού δράματος του ποντιακού ελληνισμού.

Η επίσημη θέση του ελληνικού κράτους είναι αυτή που θέσπισε ο Νόμος 2193 /1994 ,που καθιερώνει την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου,και η οποία γίνεται σεβαστή από όλους μας.
Η ευκαιριακή και πατριδοκάπηλη αξιοποίηση και εκμετάλλευση εθνικών θεμάτων για μικροπολιτικούς λόγους δεν βοηθάει στη παρούσα συγκυρία τη χώρα και το λαό μας, που δίνει μια δύσκολη μάχη επιβίωσης και χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα ,πέρα από θεμιτές πολιτικές διαφορές, γύρω από το στόχο της εξόδου από την οικονομική και κοινωνική δίνη που έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια.

8-11-2015
Χρήστος Αντωνίου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας”