Κατηγορίες
πολιτισμός - ψυχαγωγία

Εντυπωσιακή η Έκθεση Φορεσιών & Κοσμημάτων στο Ιστορικό Μουσείο Νησίου Ημαθίας

nisikthesiΤο Ιστορικό Μουσείο Νησίου πραγματοποίησε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 στο πλαίσιο του πανηγυριού του Νησιού και της εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών και κοσμημάτων.

Περίτεχνες Φορεσιές και ιδιαίτερα παραδοσιακά κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας εκτέθηκαν στο χώρο του Μουσείου χάρη στην αμέριστη και πολύτιμη βοήθεια της κ. Όλγας Σβώλου, η οποία είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα για την σπουδαία δουλειά της, γεγονός που μπορέσαμε να διαπιστώσουμε βλέποντας τα υπέροχα και περίτεχνα εκθέματα που προκάλεσαν τα σχόλια θαυμασμού των επισκεπτών.

Δράσεις σαν αυτή θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον δίνοντας την ευκαιρία και σε άλλους «καλλιτέχνες του είδους» να εκθέσουν τα χειροποίητα δημιουργήματά τους.

Την Έκθεση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βέροιας, Νάουσας & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων (τον οποίο και ξενάγησε στην Έκθεση η κ. Έφη Καραγιάννη, κόρη και συνεχιστής του έργου του αείμνηστου ιδρυτή του Ιστορικού Μουσείου Νησίου Στέφανου Καραγιάννη) ενώ την επισκέφτηκαν πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Απ. Βεσυρόπουλος, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας και μέλη της διοίκησης του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου.