Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Γκυρίνης – Γιαννακάκης απαντούν στις αναφορές για διανεμηθέντα ακτινίδια

kiwiΤο πρωί της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια, στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος της Κοινωνικής Σύμπραξης Ημαθίας (στην οποία συμμετέχουν μετέχουν η Π.Ε. Ημαθίας ως ο βασικός-επικεφαλής εταίρος, οι τρεις δήμοι της Ημαθίας, η ΙΜΒΝΚ καθώς και φορείς και σύλλογοι από τη Βέροια, τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια), διανομή ακτινιδίων.

Διανομή ακτινιδίων και μήλων γίνεται επίσης και σε σχολεία.

Τις επόμενες ημέρες έγιναν αναφορές σχετικά με την ποιότητα των διανεμηθέντων φρούτων.

Στις αναφορές αυτές απάντησαν σήμερα ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παν. Γκυρίνης αλλά και ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης.

Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής:

πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας

«Οι ανώνυμες καταγγελίες για δήθεν σάπια ακτινίδια που μοιράστηκαν σε μαθητές στην περιοχή της Ημαθίας, είναι υποβολιμαίες και προβοκατόρικες. Η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας έχει διανείμει πάνω από 800 τόνους ακτινιδίων, στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος και δεν υπήρξε απολύτως κανένα ουσιαστικό παράπονο και καμία υπέρβαση των προβλεπομένων στους κανονισμούς.

Τα διανεμόμενα προϊόντα έχουν υποστεί αυστηρούς ελέγχους από τις, κατά το νόμο, αρμόδιες υπηρεσίες και πληρούν τις κοινοτικές προδιαγραφές. Η παράδοση τους στα σχολικά ιδρύματα γίνεται μέσα σε κλουβάκια και ο κάθε μαθητής προμηθεύεται και διαλέγει ο ίδιος την καθημερινή ποσότητα που του αναλογεί, μέσα σε σακούλες με χερούλια, που επίσης έχουμε προμηθεύσει. Επομένως είναι αδύνατο οι μαθητές, αν υπήρχαν κάποια προβληματικά ακτινίδια, να τα διάλεξαν και να πήραν προς βρώση στο σπίτι τους.

Η φωτογραφία σάπιων ακτινιδίων που δημοσιεύτηκε, μέσα σε σακούλες σκουπιδιών, εξυπηρετεί αλλότριους στόχους, που σκοπό έχουν να πλήξουν την επαγγελματική μας τιμή και ακεραιότητα. Για τον λόγο αυτό θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για να αποκαλυφθούν αυτοί που συκοφαντούν, ανώνυμα, την Κοινοπραξία και τα μέλη της.

Δήμαρχος Αλεξάνδρειας:

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας μετά από αναφορές-καταγγελίες που γίνανε και είδαν το φως της δημοσιότητας, ενημέρωσε εγγράφως τις οργανώσεις παραγωγών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής νωπών οπωροκηπευτικών, τα προϊόντα που διαθέτουν για την υλοποίηση του προγράμματος, να πληρούν τις ποιοτικές προδιαγραφές εμπορίας όπως αυτές περιγράφονται στον ΚΑΝ (ΕΕ) 543/2011 της Επιτροπής.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ