Κατηγορίες
Βεσυρόπουλος Απόστολος

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (Ημαθίας – ΝΔ): “Νέο Τελωνείο με άμεση εγκατάσταση στα κτίρια και στους χώρους της Κουλούρας στην Ημαθία”

vesiropoulos_VOULIΔελτίο τύπου σχετικά με την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη απέστειλε ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Απόστ. Βεσυρόπουλος, ο οποίος αναφέρει τα ακόλουθα:

Η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος για την αναβάθμιση των τελωνειακών υπηρεσιών και την παραμονή τους στην Ημαθία, έχει διπλή ανάγνωση.
Ο κ. Αλεξιάδης, απαντώντας στα ερωτήματα που θέτει ο κ. Βεσυρόπουλος, δεσμεύεται για την παραμονή του Τελωνείου στην Ημαθία και για την εγκατάσταση του στα κτίρια και τους χώρους της Κουλούρας, με αναβαθμισμένη λειτουργία.


Θέτει ως όρο τη δωρεάν παραχώρηση και διαμόρφωση των κτιριακών εγκαταστάσεων από το Δήμο Βέροιας και την Περιφέρεια, κάτι που αποτελεί άλλωστε δέσμευση και της ίδιας της αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Αλεξιάδης, επισημαίνει, όμως ότι μέχρι να γίνει η συγχώνευση και η εγκατάσταση του Νέου Τελωνείου στην Κουλούρα, το Τελωνείο Βέροιας θα υποβαθμιστεί σε Τελωνείο Β’ Τάξης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, που αντιμετωπίζουν οι τελωνειακές υπηρεσίες.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη, για την υποβάθμιση του Τελωνείου Βέροιας, μέχρι να είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις της Κουλούρας, δεν βρίσκει σύμφωνο τον κ. Βεσυρόπουλο, ο οποίος προτίθεται να αναλάβει νέα πρωτοβουλία σε τοπικό αλλά και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Σε δήλωση του, ο κ.Βεσυρόπουλος τονίζει:
“Είναι θετικό ότι το Τελωνείο όχι μόνο δεν φεύγει από την Ημαθία αλλά αναβαθμίζεται η λειτουργία του με την εγκατάσταση του στα κτίρια και στους χώρους της Κουλούρας και την απορρόφηση του Τελωνείου Σκύδρας.
Θεωρώ ότι ο Δήμος της Βέροιας και η Περιφέρεια, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στη δωρεάν παραχώρηση των εγκαταστάσεων αλλά και να θέσουν ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για τη διαμόρφωση των χώρων.
Η τοπική κοινωνία, θα αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται την διατήρηση αλλά και την αναβάθμιση των δομών που υπάρχουν στην Ημαθία.
Με αυτό τον τρόπο, θα εμποδίσουμε και την υποβάθμιση του Τελωνείου Βέροιας σε τελωνείο Β’ Τάξης μέχρι να ετοιμαστούν οι εγκαταστάσεις.

Πιστεύω, ότι ένα χρονικό διάστημα 10 μηνών, μέχρι να προετοιμαστούν οι χώροι στις εγκαταστάσεις της Κουλούρας, είναι εύλογο. Κυρίως όμως θα εμποδίσει το Υπουργείο να προχωρήσει στην υποβάθμιση του Τελωνείου Βέροιας σε Τελωνείο Β’ Τάξης. Θεωρώ ότι εφόσον τηρηθούν τα προαπαιτούμενα, το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να υποβαθμίσει σε Τελωνείο Β΄Τάξης το Τελωνείο Βέροιας και θα πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζει την εγκατάσταση των νέων τελωνειακών υπηρεσιών στην Κουλούρα”.

dtves20151123