Κατηγορίες
κοινωνία

Ωμός εκβιασμός με τους πλειστηριασμούς. Θα υποκύψουν για να σωθούν (πάλι) οι τράπεζες;;;

spagna exoseisΔηλαδή τι αναμέναμε σε σχέση με τους πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας;;; Αναμέναμε κάτι διαφορετικό;;;

Γιατί; Τι είμαστε και ποιοι είμαστε εμείς;;

Το λέμε εδώ και πολύ καιρό – οι … «επιμελείς» αναγνώστες το παρακολουθούν το θέμα εδώ και καιρό.

Αλλά θα το ξαναγράψουμε: δεν δίνουν τα λεφτά τους έτσι οι «δανειστές» χωρίς να πάρουν κάτι. Επόμενος στόχος (ταυτόχρονα με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας) είναι τα σπίτια των Ελλήνων. Κι αν οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται, οι ενδιαφερόμενοι υπάρχουν! Που δεν είναι άλλοι από τα λεγόμενα founds, που αναμένουν στη γωνία να αγοράσουν τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια.

Τρόπος υπάρχει να πιεστεί η Κυβέρνηση: η ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Πως;;;

Ή απελευθερώνεται πλήρως η ιστορία με τους πλειστηριασμούς ή δεν έρχονται τα λεφτά για την ανακεφαλαίωση. Γιατί (δήθεν) με τόσα κόκκινα δάνεια και επισφάλειες στην πιάτσα θα πάνε χαμένα τα δισ. της ανακεφαλαίωσης.

Μιλάμε για χοντρό εκβιασμό και πλέον θα πρέπει να γίνουν στρατηγικές επιλογές: με τις τράπεζες ή με τον λαό;;;;;

* και για όποιους λένε «τι τα ήθελαν τα στεγαστικά και καλά να πάθουν όσοι δεν τα πληρώνουν» να θυμίσουμε κάτι απλό και πραγματικό: η λειτουργία των τραπεζών ήταν η γνωστή, σου έδιναν στεγαστικό τραβώντας σε από τα πεζοδρόμια (άρα κάποιος θα πρέπει να ελέγξει τι γινόταν τότε) ενώ τα δάνεια όσοι τα πήραν τα πήραν κατά 999% υπό άλλες οικονομικές συνθήκες τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους.

Σημειώστε και κάτι: χοντρό παιχνίδι θα γίνει με τις αντικειμενικές αξίες.