Κατηγορίες
ανακοινώσεις Ημαθία Καρασαρλίδου Φρόσω υγεία

Φ. Καρασαρλίδου (Ημαθίας – ΣΥΡΙΖΑ): “Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα προσληφθούν οι επικουρικοί γιατροί στα δυο νοσοκομεία του νομού μας”

giatrosΕπικοινωνία με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Κύρκο είχε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου για το θέμα των ελλείψεων στα νοσοκομεία του νομού μας και την κάλυψή των κενών θέσεων με επικουρικούς γιατρούς.

Ο κ. Κύρκος, ο οποίο παρέστη προχθές σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για την κατάσταση στο ΕΣΥ, δήλωσε ότι ήδη άρχισε η πρόσληψη των επικουρικών γιατρών στα νοσοκομεία όλης της χώρας και ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν προσληφθεί όλοι οι επικουρικοί γιατροί, που έχουν ζητηθεί για τα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας.


Για το θέμα του 9% των επιπλέον εφημεριών, ήδη έχει ενημερωθεί ο υπουργός και πρόκειται να λυθεί με νομοθετική ρύθμιση. Για τα παραπάνω θέματα η κα Καρασαρλίδου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, την επόμενη δηλαδή εβδομάδα.
Ο κ. Κύρκος ενημέρωσε επίσης την βουλευτή ότι η διαδικασία με τον αξονικό τομογράφο της Νάουσας προχωρεί κανονικά και μέχρι τέλη του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η εγκατάστασή του.