Κατηγορίες
Οικονομία παιδεία

“Τριφασικός” ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

8raniaΥπάρχει και πρόβλεψη για τα “ξένα” σχολεία, οπότε τον φόρο θα τον φορτωθούν μόνο όσα διέπονται από το ελληνικό δίκαιο

Πολύ της… μόδας έγιναν τα ισοδύναμα (το φόρτωμα δηλαδή ενός φόρου από μια κοινωνική ομάδα σε κάποια άλλη). Ακούγονται συνεχώς, ειδικά δε από τους τηλεαστέρες – πολιτικούς που πιάνουν στασίδι στα κανάλια από νωρίς το πρωί.

Πάντως ισοδύναμα έψαχναν αλλά ισοδύναμα δεν βρέθηκαν για το 23% στην ιδιωτική παιδεία (σχολεία κάθε βαθμίδας, φροντιστήρια κλπ) και έτσι θα περάσουμε σε ΦΠΑ 3 φάσεων: Μηδενικός ΦΠΑ για νηπιαγωγεία, προνήπια και παιδικούς σταθμούς, ΦΠΑ 6% για ΙΕΚ, φροντιστήρια, ωδεία, σχολές χορού κλπ και ΦΠΑ 13% για ιδιωτικά σχολεία (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο).

Όσο για το επιχείρημα πως στα ιδιωτικά σχολεία φοιτούν μόνο γόνοι πλουσίων (δεν έχει τοοοοόσους πλούσιους αυτή η χώρα), αυτό φαίνεται πως πέφτει στο κενό ενώ ακούγονται και «προτάσεις» για μαξιλαράκι στον φόρο, μέσω της απορρόφησης της αύξησης στα δίδακτρα από τα ιδιωτικά σχολεία.

Το ωραίο της υπόθεσης;;; Εξαιρούνται από τη φορολόγηση όσα σχολεία υπάγονται σε δίκαιο άλλης χώρας!!!! Μετά τις νταλίκες, τις επιχειρήσεις και τα ΙΧ ίσως να δούμε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία να πηγαίνουν “τα χαρτιά” τους προς Βουλγαρία μεριά…