Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Τους αγρότες της περιοχής ενημέρωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας

synantisiagroton2015101706-1Στους δρόμους βγαίνουν οι αγρότες, αφού καθώς φάνηκε τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρξε οποιουδήποτε είδους σύγκληση μεταξύ των αγροτών της χώρας και της Κυβέρνησης σε μια σειρά από θέματα – με πρώτο το φορολογικό (που θα είναι, σύμφωνα με όσα λέγονται το επόμενο «μεγάλο» ν/σ που σχετίζεται με τα Μνημόνια).

Το απόγευμα του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας διοργάνωσε ενημερωτική συνάντηση των μελών του.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη του Συλλόγου ενημερώθηκαν για την πορεία των συζητήσεων που έγιναν στην Αθήνα μεταξύ των εκπροσώπων των αγροτών της χώρας και των αρμοδίων της Κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα (και είχαν να κάνουν με μια σειρά από θέματα, όπως για το φορολογικό, τη νέα ΚΑΠ κλπ).

Η συνάντηση με τον υπουργό χαρακτηρίστηκε ως «απολύτως αποκαρδιωτική», αφού όπως αναφέρθηκε στην Αθήνα άκουσαν πως «όλα πάνε προς υπογραφή και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι».

Οι αγρότες θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Πέμπτη, με τους κύριους άξονες των αιτημάτων τους να κωδικοποιούνται ως εξής:

  • στο «ξεκαθάρισμα» από το κράτος μεταξύ όσων είναι πραγματικά και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και όσων όχι,
  • στην παραμονή στο 13% όσων είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (και στη εφαρμογή αλλαγών που είναι δρομολογημένες να γίνουν και σχετίζονται με διάφορα φορολογικά θέματα, που αν ισχύσουν όντως θα «γονατίσουν» τους αγρότες)
  • καθώς και στο ασφαλιστικό (οι αγρότες αιτούνται αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού τους φορέα καθώς και μη αύξηση των εισφορών).

Παρόμοιες συγκεντρώσεις – ενημερώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες και σε Καβάσιλα, Πλατύ και Μελίκη ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αγρότες για τις επικείμενες κινητοποιήσεις.