Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Τα πειράματα στην Οικονομία και στην Κοινωνία θα συνεχιστούν κανονικά

espergreciaΓια μια ακόμη φορά η χώρα μας θα μετατραπεί σε πειραματόζωο μεθόδων που σχετίζονται με τα Μνημόνια.

Αυτή τη φορά το πείραμα θα έχει να κάνει με μια σειρά από καταστάσεις, όμως το ενδιαφέρον εστιάζεται αρχικά στις συντάξεις και στους πλειστηριασμούς ακινήτων, δυο «προαπαιτούμενα» που ξεκάθαρα έχουν να κάνουν με τη δοκιμή των αντοχών της κοινωνίας.

Όσον αφορά τα ίδια τα πειράματα γενικότερα, είναι πρόσφατες οι παραδοχές που έκαναν οι… “θεσμοί” για τα λάθη που έχουν διαπράξει με το λεγόμενο “ελληνικό πρόγραμμα”.

Τη Δευτέρα λοιπόν ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις. Και αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο Γολγοθάς της εφαρμογής μιας σειράς μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με το Μνημόνιο.

Και για να μην μπερδευόμαστε, πρόκειται για Μνημόνιο που ψήφισε η πλειοψηφία των κομμάτων που είναι στη Βουλή, στη λογική του «φέρτε ότι συμφωνία να’ ναι και θα την ψηφίσουμε».

Φυσικά, αυτό που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον είναι το κατά πόσο οι βουλευτές της Κυβέρνησης – που ορκίστηκαν μόλις εχθές, Σάββατο 3 Οκτωβρίου – θα φανούν συνεπείς έναντι των ψηφοφόρων τους, αλλά κυρίως έναντι των εαυτών τους. Οι περισσότεροι, προτού αναλάβουν βουλευτικό πόστο ήταν αντίθετοι με τέτοιου είδους πειράματα και μέτρα. Τώρα;

Επίσης ενδιαφέρον θα έχει η ρητορική και τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιήσει η αντιπολίτευση, αυτή η αντιπολίτευση που κατά την προηγούμενη Κοινοβουλευτική Περίοδο ψήφισε το ίδιο ακριβώς Μνημόνιο που ψήφισαν οι δυο κυβερνητικοί εταίροι.