Κατηγορίες
περιβάλλον

Σοβαρό ρήγμα στο ανάχωμα Αλιάκμονα στο Κλειδί – Παράνομη ξύλευση στο ποτάμι

TSOLAKISΤο πρόβλημα είναι σοβαρό και εντοπίστηκε εσχάτως από τον πρόεδρο του Κλειδίου Μπάμπη Τσολάκη που έκανε αυτοψία στην περιοχή από το χωριό έως τη θάλασσα και στις παρόχθιες περιοχές του ποταμού Αλιάκμονα.

ALIAKM01

Εκεί λοιπόν εντόπισε ένα ρήγμα στο κεντρικό – μεγάλο ανάχωμα που είναι χωρίς συντήρηση εδώ και δεκαετίες και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αν πέσει πολύ βροχή όπως πέρσι να πλημμυρίσει όλη η περιοχή και τα νερά να καλύψουν ακόμα και την Εγνατία οδό!!!

Ο πρόεδρος του χωριού διαπίστωσε ότι οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας είχαν παντελή άγνοια αφού κανείς στο παρελθόν δεν τους είχε επισημάνει το ζήτημα με αποτέλεσμα να παρατηρείται αδράνεια, καμιά δράση και κανένας προγραμματισμός για τεχνική επέμβαση.

Τώρα, το θέμα είναι κρίσιμο και απαιτείται να γίνουν άμεσε κινήσεις από πλευράς της διοίκησης του δήμου αλλά και της αντιπεριφέρειας ώστε να γίνουν παρεμβάσεις που θα θωρακίσουν το ρήγμα, έστω και προσωρινά, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό.

ALIAKM03Παράνομη ξύλευση στον Αλιάκμονα

Παράλληλα, από την αυτοψία που έκανε ο κ. Τσολάκης διαπίστωσε ότι στην περιοχή γίνεται συστηματικά παράνομη ξύλευση. Αρκετά δέντρα έχουν κοπεί πρόσφατα προφανώς από κατοίκους όμορων χωριών για τις ανάγκες του χειμώνα.

Ένα φαινόμενο που όσο διαρκεί η κρίση και το πρόβλημα των καυσίμων είναι παρών θα εντείνεται. Εκτός των μέτρων αστυνομικού χαρακτήρα θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να βοηθηθούν οι άπορες οικογένειες που αδυνατούν να ξοδέψουν έστω και ένα ευρώ για θέρμανση. Και είναι προφανές ότι θα παρανομήσουν, θα κόψουν παράνομα ξύλα, θα καταστρέψουν περιοχές που προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες.

πηγή: ΧΡΟΝΙΚΑ