Κατηγορίες
αγορά

Πόσο υπολογίζουν ότι θα φτάσει το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος

petrthermansiΚαι αλλαγές στα κριτήρια για τους δικαιούχους (;;;;)

Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά, οι βροχές πέφτουν, το ίδιο και η θερμοκρασία και λόγος πολύς γίνεται για την τιμή του πετρελαίου αλλά και για το σχετικό επίδομα πετρελαίου (το οποίο ακόμη δεν έχει εξοφληθεί από πέρσι, παρά το γεγονός ότι η επιστροφή θα πρέπει – θεωρητικά – να γίνεται εντός 20 ημερών από τη δήλωση).

Πάντως τα σενάρια που ακούγονται είναι πολλά, τα περισσότερα συγκλίνουν σε μείωση της τιμής ανά λίτρο λόγω της μεγάλης πτώσης της τιμής του αργού πετρελαίου διεθνώς (δεν μας λυπήθηκε κανείς, απλά έπεσε πάααααρα πολύ η τιμή).

ΑΝ η τιμή κυμανθεί …

περίπου στα 85-90 λεπτά ανά λίτρο και το επιδοτούμενο μέρος αυτής παραμείνει στα 35 λεπτά, τότε οι καταναλωτές θα πληρώνουν 50-55 λεπτά.

Πάντως τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες και όλα τα παραπάνω είναι εικασίες αφού θα πρέπει να γνωστοποιηθούν τόσο το τελικό ύψος της επιδότησης όσο και τα κριτήρια για τους δικαιούχους, τα οποία ακούγεται πως θα αλλάξουν και πως τελικά οι δικαιούχοι φέτος θα είναι λιγότεροι σε σχέση με την περσινή περίοδο.