Κατηγορίες
Κοινοβούλιο

Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Νικ. Βούτσης

proedrosvoulisvoutsisΣτην εκλογή του Προέδρου της Βουλής (καθώς και των μελών του Προεδρείου και των κοσμητόρων και των γραμματέων) προχώρησαν σήμερα οι βουλευτές που εξελέγησαν για να συγκροτήσουν το Σώμα.

Πρόεδρος της 17ης Κοινοβουλευτικής Περιόδου εξελέγη με 181 ψήφους σε σύνολο 297 ψηφισάντων (113 λευκά και 3 άκυρα) ο Νίκος Βρούτσης, ο οποίος αντικαθιστά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στις προγραμματικές δηλώσεις του, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε…

στην ανάγκη για αναβάθμιση της λειτουργίας της Βουλής, μίλησε για τα οικονομικά των Βουλευτών (καθεστώς αποζημιώσεων και επιδομάτων – εξομοίωση του φορολογικού καθεστώτος, με όλους τους συμπολίτες μας και μείωση επί του βασικού μισθού με πρόνοια ώστε να μην θιγούν ενδεχομένως αποζημιώσεις, όπως επί παραδείγματι αιρετών που συμπαρασύρονται κατά νόμο).

Επίσης κατά την πρώτη του συνάντηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο νέος πρόεδρος έκανε αναφορά και σε πιθανή αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αδυναμίες στον τρόπο ψηφοφορίας και καταμέτρησης των ψήφων των βουλευτών κατά τη διαδικασία εκλογής του Προεδρείου του Κοινοβουλίου.