Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Κατά πλειοψηφία ενεκρίθησαν τα στοιχεία του οικ. έτους 2014.

ds22-20151005Από τις πολλές απουσίες συμβούλων αλλά και από την αποχώρηση ενός ακόμη χαρακτηρίστηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου.

Μια συνεδρίαση (ή μάλλον δυο, αλλά ας τις θεωρήσουμε ως μια) κατά την οποία οι παρόντες σύμβουλοι συζήτησαν και ψήφισαν πολλά. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον ισολογισμό και τα  αποτελέσματα χρήσεως οικονομικού έτους 2014 καθώς και τον απολογισμό του οικονομικού έτους 2014 του Δήμου.

ds24-20151005-logistisΕνημέρωση προς το Σώμα για το θέμα έκανε ο ορκωτός λογιστής Γ. Αγγέλης. Όσον αφορά τα οικονομικά, όπως σωστά επεσήμανε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης, το οικονομικό έτος αφορά κυρίως τα όσα έπραξε η προηγούμενη διοίκηση (που παρέδωσε τον Αύγουστο του 2014).

Σε σχέση με σημαντικά έργα που απεντάχθησαν (έγινε και μια συζήτηση και για αυτό), από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Φ. Δημητριάδη έγινε μια προσπάθεια να «χρεώσει» την απένταξη τους στην νυν διοίκηση. Μια προσπάθεια όμως που πέφτει στο κενό, αφού είναι γνωστό πως σε όλη την Ελλάδα έχει σταματήσει να κινείται το σύμπαν λόγω έλλειψης χρημάτων (το σύνολο των έργων της ΕΕΤΑΑ σταμάτησε σε όλη την Ελλάδα).

Ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Αλευράς επεσήμανε πως όντως ότι έγινε μέσα στο 2014 έφερε τη σφραγίδα της διοίκησης Δημητριάδη αλλά επιφυλάχθηκε για τη συνέχεια λέγοντας «δεν ευελπιστώ ότι η καινούργια διοίκηση θα κομίσει γλαύκας εις Αθήνας, θα συνεχίσει την πεπατημένη, στα ίδια βήματα, στα βήματα που οδηγούν στην υπερφορολόγηση του Δημότη».

Τελικά, ο ισολογισμός και απολογισμός του 2014 εγκρίθηκε από τους συμβούλους κατά πλειοψηφία.