Κατηγορίες
βουλευτές Καρασαρλίδου Φρόσω

Καρασαρλίδου (Ημαθίας, ΣΥΡΙΖΑ) σε επιτροπή της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο: «Έφτασε η στιγμή να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή»

karasarlidouvouliΤην ανάγκη αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής μέσα από διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή τόνισε η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου στην τοποθέτησή της, την Τρίτη, στη συνεδρίαση των επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε:

«Ένα από τα βασικά στοιχεία του πολυνομοσχεδίου είναι οι ρυθμίσεις για την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης, από τα 45 με 50 δις που χρειάζεται κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός της χώρας μας, θα χρειαζόμασταν μόνο 15 με 20 δις αν “χτυπιόταν” η φοροδιαφυγή. Το νούμερο είναι τεράστιο και επιβαρύνει τις αδύναμες οικονομικά τάξεις, με συνέπεια την παραπέρα φτωχοποίησή τους.

Για το λόγο αυτό, απαιτείται η συμβολή όλων μας. Έφτασε η στιγμή όπου, ως Βουλή των Ελλήνων, με σοβαρότητα, πυγμή και αποφασιστικότητα, να βάλουμε φρένο στη μεγάλη και χρόνια αυτή μάστιγα…

Από την πορεία και τους αγώνες του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι όχι μόνο δεν συμβιβάζεται με τους θύλακες της διαπλοκής, αλλά επιπλέον θεωρεί την έξοδο από την κρίση και την πορεία προς την παραγωγική ανασυγκρότηση και το δημοκρατικό μετασχηματισμό της χώρας ως στόχους άρρηκτα συνδεδεμένους με την άμεση και αποφασιστική εξάλειψη της διαφθοράς και της φοροκλοπής…

Βασικό μας μέλημα είναι τα μέσα, τα εργαλεία, οι νόμοι, οι λειτουργίες που εφαρμόζουμε να εξυπηρετούν τους απλούς πολίτες και, ταυτόχρονα, να είναι προς όφελος των αδυνάτων. Δεν θέλουμε να ενισχύσουμε τα μεγάλα συμφέροντα. Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο που χάραξαν παλαιότερες εσφαλμένες πολιτικές…».