Κατηγορίες
Ημαθία πολιτική

Ημαθία: σειρά θεμάτων (νοσοκομεία, τελωνείο, σύνδεση Βέροιας-Νάουσας κλπ) τέθηκε στον Τ. Κουίκ

terenskouikΤα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου της Νάουσας με επείγον αίτημα να ενταχθεί στη ζώνη Γ, σε συνδυασμό με θέματα υποστελέχωσης, που αντιμετωπίζει και το νοσοκομείο της Βέροιας, ήταν το βασικό θέμα που έθεσαν οι Αυτοδιοικητικοί παράγοντες του νομού Ημαθίας στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, στη συνάντηση εργασίας που είχαν κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο Νομό.

Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης όσο και ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, με τον Δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη, ζήτησαν από τον Υφυπουργό η κυβέρνηση να προχωρήσει τη νέα οδική σύνδεση των δύο πόλεών τους, και τη χωροθέτηση του ενοποιημένου τελωνείου Κατερίνης – Βέροιας – Σκύδρας.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Νάουσας ενημέρωσε και για τα σημαντικά σχέδια δράσης που ετοιμάζεται να υλοποιήσει, με επίκεντρο τη Σχολή του Αριστοτέλη. Δράσεις οι οποίες θα πάρουν παγκόσμια μορφή με τη συμμετοχή σπουδαστών από ξένα Πανεπιστήμια με έδρα Ελληνικών σπουδών.

Τέλος, του τέθηκαν υπ’ όψιν και άλλα ζητήματα του Νομού και των πόλεών του, που αναζητούν λύσεις.

Το πρωί της Παρασκευής, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Βέροιας από τον τουρκικό ζυγό.

Αργά το μεσημέρι ξεναγήθηκε στο μουσείο της Βεργίνας, περιοχή που είχε πρωτοεπισκεφθεί πριν από 38 χρόνια ακολουθώντας ως ρεπόρτερ τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τότε που ήταν ακόμα σε εξέλιξη οι ανασκαφές του αείμνηστου καθηγητή Μανώλη Ανδρονίκου.

«Ήμουν μπροστά όταν ο Μανώλης Ανδρόνικος αποκάλυψε στον τότε Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, ότι έχει σοβαρές ενδείξεις, ότι βρήκε τον τάφο του Φιλίππου. Τότε γύρισε ο Καραμανλής και μου είπε να ξεχάσω ό, τι άκουσα και να το κρατήσω απόρρητο.

Έξι ολόκληρους μήνες είχα μέσα μου ένα μυστικό, που θα συγκλόνιζε όλο το κόσμο. Μία αποκλειστικότητα διεθνούς επιτυχίας. Το κράτησα μέχρι που το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ανδρόνικος στο αμφιθέατρο του Αριστοτελείου…»

Αυτές τις μνήμες αποκάλυψε μετά την ξενάγηση ο Τέρενς Κουίκ, στα αυτοδιοικητικά στελέχη που τον συνόδευσαν στην Βεργίνα.

Το Σάββατο ο Τέρενς Κουίκ θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Καστοριά με προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλο, τον Δήμαρχο Ανέστη Αγγελή, τον Μητροπολίτη Καστοριάς και Έξαρχο Άνω Μακεδονίας κ. κ. Σεραφείμ καθώς και τον τέως Δήμαρχο Μεσοποταμιάς Χαράλαμπο Σωτηριάδη.