Κατηγορίες
Βεσυρόπουλος Απόστολος

Ερώτηση Βεσυρόπουλου στη Βουλή για τη μη καταβολή επιδομάτων

vesiropoulos_VOULIΕρώτηση στη Βουλή για τη μη καταβολή επιδομάτων (ΟΓΑ, τριτέκνων και πολυτέκνων), με την οποία ζητεί να μάθει τη ακριβή ημερομηνία της καταβολής τους ενώ ταυτόχρονα ζητά να μάθει αν η συνέχιση της καταβολής είναι εγγυημένη έκανε ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Απ. Βεσυρόπουλος.

Στο ενημερωτικό δελτίο τύπου ο βουλευτής κάνει λόγο σε «εμπαιγμό χιλιάδων δικαιούχων, οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, τριτέκνων και πολυτέκνων, στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα επιδόματα που δικαιούνται με ευθύνη της κυβέρνησης».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

Θέμα: Καταβολή Οικογενειακών Επιδομάτων ΟΓΑ, τριτέκνων, πολυτέκνων και του επιδόματος σίτισης των δικαιούχων.

Κύριε Υπουργέ,

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό δημιούργησαν στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, τους τριτέκνους και πολυτέκνους, οι δηλώσεις σας σε πρωινή εκπομπή για την μη καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Επίσης ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης υιοθέτησε την ίδια τακτική τονίζοντας ότι η ημερομηνία καταβολής δεν μπορεί να είναι συγκεκριμένη.

Η κοινωνική αλληλεγγύη την οποία και διακηρύσσατε στις προγραμματικές σας δηλώσεις για την στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων φαίνεται ότι αποτελεί πλέον παρελθόν για την κυβέρνηση σας καθώς παρατηρείτε για μια ακόμη φορά αναβλητικότητα απέναντι στον φτωχό κόσμο που περιμένει τα επιδόματα του ΟΓΑ αλλά και ευπαθείς κατηγορίες συμπατριωτών μας, όπως είναι οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Επίσης έχει καθυστερήσει η καταβολή της δόσης του επιδόματος σίτισης στους δικαιούχους της κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης.

Κατόπιν αυτών

Ερωτάστε:

1) Ποια η ακριβής ημερομηνία που πρόκειται να καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ αλλά και τα επιδόματα στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες;

2) Εγγυάστε για την προβλεπόμενη καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους τους;

3) Πότε θα καταβληθεί η δόση του επιδόματος σίτισης στους δικαιούχους που διαθέτουν την Κάρτα Κοινωνικής Αλληλεγγύης;

Σε γραπτή δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση με τη στάση της αποδεικνύει το τραγικό επίπεδο στο οποίο έχει φέρει τα δημόσια έσοδα. Για πρώτη φορά, χιλιάδες πολίτες ωφελούμενοι των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, πολύτεκνες οικογένειες και άνθρωποι που πραγματικά έχουν ανάγκη αυτά τα επιδόματα, βρίσκονται στον «αέρα».

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις και να καταβάλει τα επιδόματα. Οι δικαιολογίες που χρησιμοποίησε ο κ. Κατρούγκαλος, ότι για την καθυστέρηση ευθύνεται η κατάληψη του υπουργείου από το ΠΑΜΕ, είναι επιεικώς αστείες».