Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Βέροια: συνάντηση Καλαϊτζίδη με εκπροσώπους αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων της Ημαθίας

20151023_synantisi pe agrotesΔείτε στο τέλος της ανάρτησης το ψήφισμα των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ημαθίας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Κώστα Καλαϊτζίδη, με τη  συμμετοχή των προεδρείων αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων της Π.Ε  Ημαθίας. Οι παριστάμενοι ζήτησαν από τον κ. αντιπεριφερειάρχη την  συμπαράσταση της ΠΚΜ και της Π.Ε στον αγώνα τους, ενάντια στα απαράδεκτα κυβερνητικά μέτρα που τους εξοντώνουν οικονομικά.

Ο κ. Καλαϊτζίδης εξέφρασε την δική του αλληλεγγύη, καθώς και του  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα στον αγώνα  τους, ενώ με πρωτοβουλία του το ψήφισμα που συντάχθηκε από τους  αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις του στον κόμβο της Κουλούρας, εστάλη στα αρμόδια  υπουργεία και τους βουλευτές της Ημαθίας.

“Οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι, ειδικά δε οι Ημαθιώτες, οι οποίοι  τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί τεράστιες εισοδηματικές απώλειες από τις θεομηνίες και το ρωσικό εμπάργκο, με τα επιχειρούμενα φορολογικά και ασφαλιστικά κυβερνητικά μέτρα, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οδηγούνται  στην καταστροφή. Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών τους εισφορών, η τεράστια αύξηση των συντελεστών φορολόγησης τους, η αύξηση του ΦΠΑ στα  γεωργικά εφόδια, η κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου στο ηλεκτρικό  ρεύμα είναι μέτρα ΑΜΕΣΗΣ εξόντωσης τους. Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής,  ο μόνος που φέρνει πλέον στη χώρα μας “συνάλλαγμα” με τις εξαγωγές του,  καθώς και μια σειρά επαγγελμάτων που λειτουργούν χάρη σε αυτόν,  καταρρέουν άμεσα. Η κυβέρνηση δεν οφείλει, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να αναιρέσει τα ανωτέρω μέτρα. Αλλιώς του χρόνου δεν θα υπάρξει ούτε ένας  αγρότες που θα καλλιεργήσει τα χωράφια του, ούτε ένας κτηνοτρόφος που θα συντηρήσει τα ζώα του, ούτε μια βιομηχανία που θα μεταποιήσει την παραγωγή τους” τόνισε σε δήλωση του ο κ.αντιπεριφερειάρχης.

Το Ψήφισμα Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ημαθίας είναι το ακόλουθο:

Ψήφισμα Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ημαθίας