Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια διάφορα

Αλεξάνδρεια: Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία

alex20151001Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες Πέμπτης 1 Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (το οποίο υλοποιείται μέσω του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αλεξάνδρειας).

Η εκδήλωση αποσκοπούσε στην ενημέρωση, την πρόληψη και την κοινωνική συμμετοχή των ηλικιωμένων αλλά και την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων  για θέματα που αφορούν την Τρίτη Ηλικία. Πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις (π.χ. σακχάρου) σε όσους ήθελαν να το κάνουν και βρέθηκαν το πρωί μπροστά από το ΠΠΚ Αλεξάνδρειας και δόθηκαν συμβουλές πρόληψης, ενώ παράλληλα διανεμήθηκαν ενημερωτικά σχετικά με τη σημερινή ημέρα.

Να σημειώσουμε με τη σειρά μας πως προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» (που ακόμη προσφέρονται δωρεάν – γιατί με τα Μνημόνια και τα… ισοδύναμα τους που μας έχουν βγάλει την ψυχή οι επαΐοντες, ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί) είναι απαραίτητο να εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που προγράμματα τέτοιου τύπου δεν προσφέρουν μόνο βοήθεια ιατρικής φύσης αλλά και ψυχολογικής, αφού δεν είναι λίγα τα γερόντια στην περιοχή μας που δεν έχουν κανέναν (είτε επειδή έμειναν μόνοι στη ζωή τους, είτε επειδή τα παιδιά και τα εγγόνια είναι μακριά) και οι μόνοι άνθρωποι που βλέπουν και ανταλλάσσουν δυο κουβέντες είναι το προσωπικό που εργάζεται στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

pantmnmΓια την ημέρα δήλωση έκανε και ο πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αλεξάνδρειας Σάκης Παντόπουλος. Σε αυτή αναφέρει:

Με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας τρίτης ηλικίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου ευχόμαστε στα μέλη του ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας αλλά και σε όλους τους ηλικιωμένους συνδημότες μας να έχουν καλή υγεία, μακροημέρευση και να συνεχίσουν να είναι δραστήριοι, γεμάτοι ενθουσιασμό και δημιουργικότητα δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα στην νέα γενιά να καταρρίψει τον μύθο για τον φόβο των γηρατειών και ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που σήμερα βιώνουμε.

Όλοι μας οφείλουμε σεβασμό και τιμή στους ανθρώπους που μεγάλωσαν τις νέες γενιές, που έδωσαν με γενναιότητα μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, το δικό τους αγώνα για τη ζωή και την πρόοδο και τον κέρδισαν. Ας τους διασφαλίσουμε λοιπόν σαν ένα έμπρακτο μεγάλο ευχαριστώ ένα αξιοπρεπές επίπεδο ποιότητας ζωής, γιατί κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά ότι, ο σεβασμός και η φροντίδα που προσφέρει μία κοινωνία σε όλα τα ηλικιωμένα μέλη της ,αποτελούν πραγματικό δείγμα του πολιτισμού της.

Με τιμή

ο Πρόεδρος του Οργανισμού

Αθανάσιος Γ. Παντόπουλος