Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Ένα σχόλιο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (και όσα δυστυχώς μένουν ξωπίσω)

arthroΚαλά και όμορφα τα σχόλια που γράφονται (από τοπικά και πέραν της Ημαθίας μέσα) για την επικείμενη άφιξη των ηλεκτροκίνητων οχημάτων που ο Δήμος Αλεξάνδρειας εξασφάλισε – και μάλιστα με απορρόφηση κονδυλίων της ΕΕ.

Ανακοινώθηκαν στα τέλη Μαΐου (δείτε ΕΔΩ σχετικά) και μόλις 5 μήνες μετά ο Δήμος Αλεξάνδρειας θα τα παραλάβει. Έλα όμως που το πρόβλημα δεν είναι αν θα βγουν στη γύρα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αλλού είναι τα προβλήματα. Σε τι δρόμους θα βγουν;;;

Μπορεί το συγκεκριμένο όχημα να βγει στην 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια;; (όπως είναι σήμερα, γιατί κάτι χιλιάρικα θα πέσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και ο δρόμος θα φτιαχτεί με δαπάνη του Δήμου).

Μπορεί να βγει στο Πλατύ, όπου το 99,99% των οχημάτων έχει πρόβλημα στις αναρτήσεις λόγω των κατεστραμμένων δρόμων;; (ας είναι καλά εκείνη η προ ετών θεόπνευστη απόφαση να κοπεί στα 2 το έργο της αποχέτευσης και η αποκατάσταση των δρόμων ακόμη να περιμένει τα λεφτά για να τελειώσει).

Άλλα είναι τα προβλήματα στο Δήμο και καλό θα είναι η δημοτική Αρχή να προσπαθήσει να τα επιλύσει αν μπορεί με τον ίδιο τρόπο, με κονδύλια από την ΕΕ. Για παράδειγμα, για το ΠΠΚ Αλεξάνδρειας λύση βρέθηκε και αναλαμβάνει ιδίοις δαπάνες ο Δήμος την αποπεράτωσή του. Και μπράβο, για να τελειώνει το καρα-γιαπί (που λέει και ο σύμβουλος Χρ. Αλευράς), έστω και με χρονοκαθυστέρηση 27 και βάλε ετών.

Συμπέρασμα: λεφτά στην ΕΕ υπάρχουν για διάφορα πράγματα. Τρόποι για να αυξηθεί η απορροφητικότητα υπάρχουν.

Κινηθείτε κύριοι της Διοίκησης και, όπως με τα αυτοκίνητα, φέρτε και άλλα πράγματα στο Δήμο, κάντε και άλλα πράγματα στο Δήμο που όμως θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των δημοτών.

Των δημοτών ενός Δήμου που έχει άπειρα πλεονεκτήματα, που δυστυχώς όμως είναι άπειρα ανεκμετάλλευτα πλεονεκτήματα…