Κατηγορίες
Οικονομία

Στις 20 Οκτωβρίου καταφθάνει ο… ΕΝΦΙΑ

casa6Στις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να αποσταλεί το εκκαθαριστικό του (κάποτε έκτακτου) ΕΝΦΙΑ σε 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Ο φόρος θα πρέπει είτε να καταβληθεί εφάπαξ – μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, είτε σε 5 δόσεις που θα ξεκινούν από τον Οκτώβρη και θα τελειώνουν τον Φεβρουάριο του 2016.

Στο εκκαθαριστικό θα υπάρχει ειδοποίηση για όσους δεν συμφωνούν με το ποσό που τους έχει καταλογιστεί και αναμένεται να αποσταλεί στις 20 Οκτωβρίου.

Η ειδοποίηση θα αναφέρει:

«Σε περίπτωση αμφισβήτησης της καταλογιστικής αυτής πράξης, ο υπόχρεος οφείλει να υποβάλει εντός τριάντα ημερών από την κοινοποίηση αυτής, ενδικοφανή προσφυγή κατά το άρθρο 63 του ΚΦΔ με αίτημα την επανεξέταση της πράξης από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΓΓΔΕ. Άσκηση προσφυγής κατά της πράξης απευθείας στα διοικητικά δικαστήρια είναι απαράδεκτη».

Και φέτος, όπως αναφέρει ρητά η απόφαση, σε περίπτωση που εντοπιστεί έλλειψη στο Ε9, η οποία εμποδίζει την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, η διαδικασία θα προχωρήσει με βάση τις παραδοχές που έχει κάνει το υπουργείο Οικονομικών από πέρυσι ενώ αν συμβεί κάτι τέτοιο, στο εκκαθαριστικό θα υπάρχει σχετική ένδειξη.