Κατηγορίες
ανακοινώσεις Δήμος Αλεξάνδρειας παιδεία

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας προχωρά στη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου και καλεί εκπαιδευτικούς

calcoliΜε μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με γειτονικούς Δήμους (κάλλιο αργά, παρά ποτέ), ο Δήμος Αλεξάνδρειας προχωρά στη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου ώστε με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών που θα το στελεχώσουν να δοθεί μια χείρα βοηθείας σε μαθητές που οι γονείς τους αδυνατούν να τους στείλουν σε φροντιστήρια. Πόσο μάλλον τώρα, που το 23% είναι προ των πυλών – παρά τα όσα λένε για ισοδύναμα και για απόσυρσή του (είναι αστεία όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες για συγκεκριμένα ισοδύναμα).

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας λοιπόν απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους εκπαιδευτικούς για εθελοντική προσφορά, προκειμένου να στελεχωθεί και να λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Πολιτικής, με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και την ευαισθητοποίηση ατόμων, φορέων, επιχειρήσεων επιχειρεί να διαμορφώσει συνθήκες προώθησης της κοινωνικής συνοχής και στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η δύσκολη οικονομική και κατ’ επέκταση κοινωνική κρίση που βιώνει η χώρα μας, το τελευταίο διάστημα, δημιουργεί σε όλους μας αισθήματα αλληλεγγύης και προσφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό και καταγράφοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας ο Δήμος επιθυμεί να προχωρήσει στην οργάνωση και λειτουργία ενός Κοινωνικού Φροντιστηρίου για παιδιά οικονομικά ασθενών οικογενειών.

Στην πρώτη φάση της προσπάθειας επιχειρείται η καταγραφή των πιθανών εθελοντών συνεργατών – εκπαιδευτικών ώστε να προχωρήσουμε στην οργάνωση και να σχεδιαστεί ο τρόπος λειτουργίας ενός φροντιστηρίου ή ενός προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας καλεί τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την πρωτοβουλία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» προσφέροντας εθελοντικά και σε σταθερή εβδομαδιαία βάση, ελάχιστο από τον χρόνο τους, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η παροχή πρόσθετης εκπαιδευτικής στήριξης στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης, προκειμένου να μην μπει η ποικιλόμορφη κρίση που βιώνουμε σήμερα, εμπόδιο στα όνειρα των παιδιών μας.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά όπως ανταποκριθείτε στο κάλεσμα και στηρίξετε με το δικό σας προσωπικό έργο την προσπάθεια. Θα ήταν πολύ χρήσιμο για εμάς να γνωρίζουμε τις ώρες καθώς και τα διδακτικά αντικείμενα της πιθανής εθελοντικής προσφοράς σας.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις προθέσεις σας μέχρι 25 Οκτωβρίου 2015.

Πληροφορίες – διευκρινίσεις: Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αλεξάνδρειας

Αλεξάνδρου Παπάγου 25 (απέναντι από την ΔΕΗ)

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 π.μ-13.00μ.μ Τηλέφωνα: 2333053045/ 2333053072