Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Υπογράφεται η σύμβαση για την αποκατάσταση της 28ης Οκτωβρίου

ds20150921-2…και Ναλμπάτης – Παράσχου για το γεφύρι του Σχοινά.

Την υπογραφή της σύμβασης που σχετίζεται με την αποκατάσταση της οδού 28ης Οκτωβρίου προανήγγειλε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ ο αντιδήμαρχος Κώστας Ναλμπάντης. Όπως ανέφερε η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει άμεσα ενώ θα προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης στη συμβολή της 28ης Οκτωβρίου με την Ελ. Βενιζέλου αλλά και στο σημείο της διάβασης του ΟΣΕ. Τα έργα όπως είπε θα ξεκινήσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο ίδιος απάντησε και στο δημοτικό σύμβουλο Κ. Παράσχου, ο οποίος ρώτησε για τα κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί σε γέφυρα έξω από το Σχοινά, στο δρόμο για Κρύα Βρύση.

Ο τελευταίος σε τοποθέτησή του ανέφερε πως το έργο δεν έγινε όπως θα έπρεπε (μοιράζοντας μάλιστα και φωτογραφίες σε συμβούλους και ΜΜΕ) – λέγοντας πως δεν μπορεί να κρατήσει ούτε ποδήλατο.

Ο αντιδήμαρχος απάντησε λέγοντας πως έγιναν από τον Δήμο Αλεξάνδρειας κρούσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες απάντησαν στο Δήμο ότι αδυνατούν να κάνουν οτιδήποτε, πως ότι έγινε ήταν στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου και πως σίγουρα θα πρέπει να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις-βελτιώσεις. Επίσης ζήτησε από τον Κ. Παράσχου αν έχει στη διάθεσή του και φωτογραφία πριν από την παρέμβαση, ώστε να φανεί και η διαφορά.

Σε θέμα οδικής ασφάλειας και συγκοινωνίας αναφέρθηκε και ο Χρήστος Αλευράς, με δική του ερώτηση. Αφορμή η παραμονή των κάδων στη μια πλευρά των οδών ακόμη και όταν αλλάζει ο μήνας για το παρακάρισμα (μονοί/ζυγοί μήνες), γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα τόσο στους οδηγούς όσο και στην αποκομιδή. Ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης επανέφερε επίσης για μια ακόμη φορά σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου το θέμα των πινακίδων που ξηλώθηκαν κατά τις εργασίες της ανάπλασης στο κέντρο της Αλεξάνδρειας και που ακόμη δεν έχουν επανέλθει στις θέσεις τους.tokas-ds

Ο Χρ. Αλευράς δεν ήταν φειδωλός έναντι του αντιδημάρχου Σωτήρη Τόκα, τον οποίο και έδωσε συγχαρητήρια για παρέμβασή του σε σημεία της πόλης που καθαρίστηκαν μετά από πολύ καιρό.

Η συνεδρίαη είχε και τις εντάσεις της, προς το τέλος, όταν συζητούνταν ένα θέμα που αφορούσε την παραχώρηση από το Δήμο σε ιδιώτη πολλών πλαστικών κάδων απορριμμάτων που ο αρμόδιος αντιδήμαρχος (Σωτ. Τόκας) είπε πως είναι άχρηστοι και θα πρέπει να καταστραφούν. Από την παραχώρηση ο Δήμος θα έχει ένα όφελος, ανέφερε ο αντιδήμαρχος, ενώ δέχθηκε τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι θα έπρεπε να γίνει έστω ένας τυπικός διαγωνισμός και να μην δοθούν απευθείας σε ιδιώτη προς καταστροφή. Το θέμα (θέμα 27ο στην ημερήσια διάταξη) πέρασε με τις ψήφους της συμπολίτευσης ενώ τη συγκεκριμένη κίνηση της Διοίκησης δεν σχολιάστηκε με τη ίδια σφοδρότητα από το σύνολο των συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης.