Κατηγορίες
εκλογές Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σε πλήρη ετοιμότητα για τις εκλογές δηλώνει η Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας

kalpieklogesΣτην ΠΚΜ καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα 1.655.482 εγγεγραμμένοι πολίτες, σε επτά Περιφερειακές Ενότητες.

Συνολικά θα υπάρχουν 2.937 εκλογικά τμήματα στους 38 Δήμους της ΠΚΜ

Με εντατικούς ρυθμούς και σε πλήρη ετοιμότητα τις τελευταίες ημέρες, λειτουργεί ο υπηρεσιακός μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί μέσω του πληροφοριακού συστήματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο θα βρίσκεται σε άμεση σύνδεση και συνεργασία με το αντίστοιχο σύστημα και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών ενώ αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με τα επιμέρους αποτελέσματα στην Κεντρική Μακεδονία θα είναι άμεσα διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο στην ιστοσελίδα της Π.Κ.Μ. www.pkm.gov.gr.

«Το προσωπικό και η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εργαστήκαμε και συνεργαστήκαμε αρμονικά με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να φέρουμε εις πέρας με επιτυχία τη σημαντική εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το πληροφοριακό σύστημα για την ηλεκτρονική μετάδοση των αποτελεσμάτων, που λειτουργήσαμε για πρώτη φορά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 αποδείχτηκε εξαιρετικά λειτουργικό, δεδομένου ότι επιτύχαμε την ελαχιστοποίηση του χρόνου ενσωμάτωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση του κοινού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες μας που δούλεψαν και δουλεύουν εντατικά και συντονισμένα τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά και χωρίς προβλήματα και να διευκολύνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο τους πολίτες όσο και τους πολιτικούς φορείς που συμμετέχουν στις εκλογές. Ήδη η διανομή του εκλογικού υλικού είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εγκαίρως για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2015. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και εύχομαι σε όλους καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το Υπουργείο Εσωτερικών και τους 38 Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη συνδρομή τους, ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως επεσήμανε η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Πόπη Μπαλλά, 1.655.482 εγγεγραμμένοι πολίτες στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε συνολικά 2.937 εκλογικά τμήματα και 38 Δήμους.

Χρήσιμα στοιχεία:

-Για την εξυπηρέτηση των εκλογέων και των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, οι υπηρεσίες των δήμων και των Περιφερειών που εμπλέκονται στη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών, θα παραμείνουν ανοικτές το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015. Επιπλέον τις ημέρες αυτές τα γραφεία ταυτοτήτων των υφισταμένων αρχών έκδοσης θα εκδίδουν δελτία ταυτότητας.

-Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 7.00 π.μ. μέχρι 7.00 μ.μ.

-Δεδομένου ότι οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 διενεργούνται πριν από τη συμπλήρωση 18 μηνών από τις προηγούμενες της 25ης Ιανουαρίου 2015, εφαρμόζονται οι διατάξεις του ΠΔ 26/2012 περί εκλογής βουλευτών με σταυρό προτίμησης αλλά οι περί σειράς καταλήψεως εδρών διατάξεις (λίστα) του ΠΔ 152/1985 όπως ορίζεται στο άρθρο 72 παρ. 11 του Π.Δ. 26/2012. Συνεπώς κατά την ψηφοφορία αυτή δεν τίθεται στο ψηφοδέλτιο σταυρός προτίμησης υπέρ των υποψηφίων. Σε περίπτωση όμως που τεθεί από εκλογέα σταυρός προτίμησης το ψηφοδέλτιο δεν είναι άκυρο, αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού.

-Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκλογέων του Νομού και των εκλογέων ετεροδημοτών, και προκειμένου αυτοί να μην ταλαιπωρούνται με άσκοπες μετακινήσεις, ενημερώνει τους πολίτες μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2313 319 900 σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσουν, ως εξής:

Ώρες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης τηλεφωνικού Κέντρου Περιφέρειας:

  • Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου από 08:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ.
  • Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου από 08:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ.
  • Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου από 08:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ.
  • και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου ημέρα διεξαγωγής των εκλογών από τις 06:00 π.μ. έως τη λήξη της ψηφοφορίας.

-Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ θα λειτουργήσει και σε αυτές τις εκλογές στο χώρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Μέσων Ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης και τους εκπροσώπους των συνδυασμών και γι’ αυτό το σκοπό δημιουργήθηκε η υποδομή (Η/Υ, ΦΑΞ, τηλεφωνικές συσκευές, τηλεόραση Plasma) για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τόσο των ηλεκτρονικών όσο και των έντυπων μέσων ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, διαδίκτυο).

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΥΠΟΥ: Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 από τις 18:30 έως το πέρας των εργασιών.

Επισυνάπτονται αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την εκλογική διαδικασία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.