Κατηγορίες
Αντωνίου Χρήστος βουλευτές

Πρώτη συνάντηση του Χρ. Αντωνίου με τα τοπικά ΜΜΕ & blogs

antonioumixos21sept2015Την πρώτη του επαφή με τα τοπικά ΜΜΕ και blogs, έχοντας πλέον την ιδιότητα του βουλευτή Ημαθίας, είχε το απόγευμα της Δευτέρας 21/9 ο νεοεκλεγείς με τον ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Αντωνίου.

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξάνδρεια, παρουσία και του συντονιστή μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας Στέργιου Μίχου, ο Χρήστος Αντωνίου έκανε μια γενικότερη αναφορά τόσο στο εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και στην εκλογή του ιδίου ως βουλευτή και αναφερόμενος στις εκλογές είπε πως ο Αλ. Τσίπρας έκανε μια καθαρή νίκη και πως η Κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση τετραετίας.

Ζήτησε την συμβολή όλων ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες ενώ χαρακτήρισε «ανηφορικό» το δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Δεσμεύτηκε δε πως θα προσφέρει ότι μπορεί από τη θέση του βουλευτή, τόσο για τη χώρα όσο και για την Ημαθία ειδικότερα.

Αναφερόμενος στην ΛΑ.Ε. και σε ερώτηση σχετικά με το θέμα, είπε ότι ήταν ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που είχε διαφορετική αντίληψη για το τι έπρεπε να γίνει για τη χώρα, χαρακτήρισε λάθος τη μη στήριξη στις επιλογές της πρώτης Κυβέρνησης Τσίπρα ενώ είπε πως οι διαφωνούντες θα έπρεπε να είχαν παραδώσει τις έδρες τους και να συνέχιζε η Κυβέρνηση χωρίς την ανάγκη προσφυγής στις κάλπες. Για τον πρώην βουλευτή Ημαθίας Κώστα Λαπαβίτσα ανέφερε ότι ο τελευταίος έλεγε διάφορα αντιφατικά σε σχέση με το θέμα του νομίσματος ενώ για τη μη κάθοδο του στην Ημαθία είπε πως «ήταν μια πράξη σαν αν περιφρονεί αυτό τον κόσμο που τον ανέδειξε πρώτο βουλευτή… ηθικά τουλάχιστον ήταν ανεπίτρεπτο… έπρεπε να μείνει στην Ημαθία… το να φυγομαχήσει και να πάει στην Πάτρα το θεωρώ πολιτικά για εμένα κατακριτέο», κατέληξε.

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής επεσήμανε ότι ο νομός μας και ο αγροτικός τομέας στον οποίο βασίζεται η τοπική οικονομία θα πρέπει να στηριχθεί μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση και από την εκ βάθρων αναδιοργάνωση του τομέα. Στο φορολογικό (το οποίο χαρακτήρισε «δύσκολο κομμάτι») εξέφρασε την ελπίδα πως όταν συζητηθεί θα βρεθούν οι λύσεις που θα διασφαλίζουν τουλάχιστον για τους μικρομεσαίους αγρότες βιωσιμότητα ενώ ενδεικτικά ανέφερε το διαχωρισμό που σχεδιάζεται μεταξύ των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και των υπολοίπων. «Ο αγροτικός τομέας είναι η σπονδυλική στήλη της χώρας… για λόγους και εθνικούς πρέπει να παραμείνει ο κόσμος αυτός στον τόπο του και να μπορεί να ζήσει με ένα ικανοποιητικό εισόδημα», είπε μεταξύ άλλων.

Μίλησε για την αναγκαιότητα ανάδειξης και επίλυσης μιας σειράς ζητημάτων που έχουν σχέση τόσο με την πόλη της Αλεξάνδρειας, της περιοχής (που την χαρακτήρισε υποβαθμισμένη από πλευράς υποδομών σε σχέση με τις άλλες περιοχές της Ημαθίας, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα που πρέπει να λυθούν – ενδεικτικά ανέφερε τις υπηρεσίες που έφυγαν από την Αλεξάνδρεια και θα πρέπει να επανέλθουν) αλλά και της Ημαθίας γενικότερα.

Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία που θα επιδιώξει να έχει τόσο με τη Δημοτική Αρχή όσο και με φορείς της πόλης αλλά και της Ημαθίας, για την ανάδειξη ζητημάτων που απασχολούν την Π.Ε. Ημαθίας.