Κατηγορίες
διεθνή

Οι Βούλγαροι έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στους Ρώσους

aerodrpalΧοντρό παιχνίδι γίνεται στα νότια Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο με το θέμα των πτήσεων ρώσικων στρατιωτικών αεροσκαφών που έχουν ως προορισμό τους τη Συρία. Στο παιχνίδι Ρώσοι, Αμερικανοί, Βαλκάνιοι και Μεσανατολίτες.

Οι Αμερικανοί δεν θέλουν να πετάνε τα ρώσικα αεροσκάφη προς τη Συρία, γιατί αναφέρουν πως έχουν… επιφυλάξεις για το κατά πόσο μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και ζητούν από φίλους και συμμάχους τους να μη επιτρέψουν τη διέλευση

των ρώσικων αεροσκαφών από τον εναέριο χώρο τους. Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως όντως η αερομεταφορά σχετίζεται με ανθρωπιστική βοήθεια.

Η Ελλάδα, παρότι η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ζήτησε να μη γίνει δεκτό το ρωσικό αίτημα για χρήση του ελληνικού εναέριου χώρου από ρωσικά αεροσκάφη με προορισμό τη Συρία,

ακόμη δεν έχει απαντήσει – λέγοντας ότι οι Ρώσοι θα χρησιμοποιήσουν άλλον αεροδιάδρομο, ανατολικά του ελληνικού εναέριου χώρου.

Αντίθετα, η Βουλγαρία ήδη έχει «ανταποκριθεί» στο αίτημα και έχει απαγορεύσει τη χρήση του εναέριου χώρου της από τα ρωσικά αεροσκάφη.