Κατηγορίες
πολιτική

ΝΔ: ανοίγουν – εν μέσω “πυρών” για το αποτέλεσμα – οι διαδικασίες για πρόεδρο

neadimokratiaΑνοίγουν – και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς όπως φαίνεται – οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Το κόμμα (του οποίου πρόεδρος είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος με… απευθείας ανάθεση από τον Σαμαρά το ανέλαβε για να το οδηγήσει σε εκλογή νέου προέδρου), μετά από 3 εκλογικές ήττες – δυο σε εθνικές εκλογές και μια στο δημοψήφισμα του Ιουλίου – έχει πλέον πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει.

Η γκρίνια είναι συνεχής μετά τα εκλογικά αποτελέσματα ενώ επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά πως η νίκη έχει πολλούς πατεράδες αλλά η ήττα μόνο έναν.

Πολλά προβεβλημένα στελέχη του κόμματος κάνουν λόγο για λάθος στρατηγική κατά την προεκλογική περίοδο ενώ είναι πλέον εμφανείς διάφορες τάσεις μέσα στο κόμμα, μεταξύ αυτών και της λεγόμενης «δεξιάς πλατφόρμας» (κατ’ αντιστοιχία με την «αριστερή πλατφόρμα» που κάποτε υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ), που θεωρεί – και το λέει από χθες το πρωί όπου σταθεί και όπου βρεθεί, στα κανάλια και στα ραδιόφωνα – πως το κόμμα έχασε από την όλη ιστορία με το 3ο Μνημόνιο και όσα έγιναν από το καλοκαίρι και μετά.

Το σίγουρο είναι πως πλέον στην ΝΔ ψάχνουν για τον «αντι-Τσίπρα» ενώ όποιος κι αν εκλεγεί πρόεδρος θα έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, με κυριότερο όλων αυτό του επαναπροσδιορισμού της πολιτικής ταυτότητας της Νέας Δημοκρατίας.