Κατηγορίες
πολιτική

Ημαθία: τα παρασκήνια “τρέχουν” για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων

EKLO2014psifΟΣΟΙ ΕΦΥΓΑΝ, ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ “ΑΣΤΕΓΟΙ” ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ΕΤΡΕΞΑΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ

«Τρέχουν» τα παρασκήνια με αφορμή τις εκλογές και την κατάρτιση των ψηφοδελτίων ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Σε πολλά από τα κόμματα που θα κατεβάσουν ψηφοδέλτια στην Ημαθία έχουν κατασταλάξει τόσο στα ονόματα όσο και στη σειρά (μην ξεχνάμε πως οι εκλογές αυτές θα γίνουν με λίστα) των υποψηφίων.

Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις, όπως ας πούμε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ή στο κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που ακόμη ψάχνουν λύσεις.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πολλοί έχουν φύγει προς Λαφαζάνη μεριά (με τον πρώτο σε σταυρούς Κ. Λαπαβίτσα να πηγαίνει Αθήνα και να μένει κενή η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΛΑ.Ε στην Ημαθία – σε αυτό θα αναφερθούμε σε άλλη ανάρτηση γιατί έχει τη σημασία του) και οι θέσεις θα είναι σύμφωνα με τη σειρά εκλογής του Γενάρη– εκτός κι αν φύγει κανάς ακόμη στο ελάχιστο διάστημα που απομένει.

Πάντως, στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, αν εξαιρέσει κανείς μια συνάντηση που είδαμε πως έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ένα βράδυ πριν από 3-4 μέρες, δεν κινείται απολύτως τίποτε.

Στο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ η κατάσταση είναι (απροσδόκητα) ακόμη πιο μπερδεμένη, αφού πρέπει να βολευτούν σε 6 θέσεις:

– όσοι «έτρεξαν» πραγματικά για το ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα και «έφαγαν» όλη τη δυσαρέσκεια για τις επιλογές του (πρώην σοσιαλιστικού και πρώην (?) βενιζελικού) ΠΑΣΟΚ, αυτοί δηλαδή που «έβγαλαν» τις εκλογές του Γενάρη

– όσοι έρχονται από τη διεύρυνση με τη ΔΗΜΑΡ και δικαιωματικά πρέπει να καταλάβουν μια θέση στο κοινό  ψηφοδέλτιο ώστε το κόμμα τους να εκπροσωπηθεί μαζί με τους υποψηφίους από το ΠΑΣΟΚ

– όσοι θέλουν να βολευτούν σε ένα οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο γιατί τη στιγμή αυτή είναι «πολιτικά άστεγοι» και η λίστα αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να στεγαστούν κάπου.

Είπαμε, οι εκλογές αυτές θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί θα δούμε πολλά.