Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας Μπρουσκέλης Νίκος

Ευχαριστήριο προς τους συντελεστές της εκδήλωσης “Παιδειατροφή και Άθληση” που διοργάνωσε το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας

paidiatrofi2Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Αυτοτελές τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας, την Κυριακή 27/09/2015 το απόγευμα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, με τίτλο “Παιδειατροφή και Άθληση” και τη συμμετοχή τοπικών αθλητικών συλλόγων της πόλης μας.
Η Παιδειατροφή είναι ένα πρόγραμμα πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας, στο οποίο συμμετέχει  ο δήμος μας και τελεί υπό την αιγίδα του Διαδημοτικού Δικτύου υγιών πόλεων-προαγωγής υγείας.
Αποτελεί μια παρέμβαση στο κοινωνικό σύνολο και το προτρέπει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, με την υιοθέτηση  μιας ισορροπημένης διατροφής και συγχρόνως  την ενθάρρυνση των παιδιών και των οικογενειών τους, να είναι λιγότερο αδρανείς και να αθλούνται περισσότερο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ποδηλατοδρομία μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο, όπου μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες,με την συνοδεία του ΑΤ Αλεξάνδρειας  διέσχισαν με ασφάλεια την πόλη και κατέληξαν στο Δ. Αμφιθέατρο.
Εκεί παράλληλα οι αθλητικοί  σύλλογοι παρουσίαζαν με την συμμετοχή πολλών παιδιών, τις αθλητικές τους δράσεις. Επίσης πραγματοποιήθηκαν διαδραστικά παιχνίδια διατροφής με την βοήθεια της διατροφολόγου Γκυρίνη Ζωής, με σύνθημα “Διατροφή και Άσκηση στην ίδια ζυγαριά” και μοιράστηκαν χυμοί και φρούτα από το περίπτερο της Παιδειατροφής σε όλους τους συμμετέχοντες.
Η μεγάλη συμμετοχή των δημοτών και ο ενθουσιασμός με τον οποίο αποδέχτηκαν την παραπάνω εκδήλωση, μας παροτρύνει ως Τμήμα Πρόνοιας να καθιερώσουμε το “φεστιβάλ κίνησης” ως θεσμό, με την συμμετοχή ολοένα και περισσότερων συλλόγων.
Ευχαριστούμε τους συλλόγους και ιδιώτες που συμμετείχαν:
1)   Γ.Α.Σ. Αλκέτας / τμήμα μπάσκετ και τμήμα στίβου
2)   Αθλητικός σύλλογος Αλεξάνδρειας  Ζέφυρος / τμήμα τένις
3)   Αθλητικός σύλλογος Καράτε Αλεξάνδρειας (Α.Σ.Κ.Α.)
4 )  Τηλέμαχοι Ακαδημία Ποδοσφαίρου
5)  Πρόσκοποι Αλεξάνδρειας
6)  Α.Σ. Ακαδημία Αλεξάνδρειας  “Άθλος”
7)  Α.Σ. Φίλιππος  tae kwon do
8)  Αθλητική ένωση Αλεξάνδρειας (ομάδα ποδοσφαίρου)
9)  Σχολή μπαλέτου “ Black Swan”
10) Το ποδήλατό μου
Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας:
  • VEXEL DESIGN ψηφιακές εκτυπώσεις Τάτσης Βασίλης
  •  Φούρνος “Πινακωτή”
  • Κατάστημα φρούτων- λαχανικών “το Κτήμα” (Σ. Βενιζέλου 24 )
  • Μανάβικο Γκιουρτζής Στέφανος (Ν. Πλαστήρα)
  • Α.Ε. Αλεξάνδρειας
Επίσης ευχαριστούμε θερμά  για την πολύτιμη βοήθειά τους:
το Α.Τ. Αλεξάνδρειας ,την Κ.Ε.Δ.Α.  και τους υπαλλήλους της ,την διατροφολόγο κα Γκυρίνη Ζωή, την εθελοντική ομάδα του Δήμου, τους συλλόγους που συμμετείχαν, καθώς και όλους τους δημότες  που στήριξαν με την παρουσία τους αυτή και  τις άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν  τον μήνα Σεπτέμβριο  ( 13η Λαμπαδηδρομία – Αιμοδοσία) από το τμήμα της Κοινωνικής Προστασίας.
O Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου
ΝΙΚΟΣ Δ. ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗΣ