Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Πλατύ

Δριστάς: θα προχωρήσουμε σε καθαρισμό του καναλιού που περνάει μέσα από το Πλατύ

dristas2-dsΣε ένα μείζον για το Πλατύ θέμα αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Σεπτεμβρίου ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας (με ευθύνη στη Δ.Ε. Πλατέος) Στέφανος Δριστάς.

Όπως είπε θα ξεκινήσουν σε συνεργασία με το ΤΟΕΒ Αλεξάνδρειας έργα καθαρισμού στο αποστραγγιστικό κανάλι που διέρχεται μέσα από το Πλατύ και βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, ανάμεσα στη σιδηροδρομική γραμμή και το Δημοτικό Στάδιο. Σε πρώτη φάση από πλευράς Δήμου θα γίνει μεταφορά μπάζων, ώστε να χωρέσουν μηχανήματα τα οποία θα καθαρίσουν τον συγκεκριμένο χώρο – ο οποίος αποτελεί εστία μόλυνσης και κουνουπιών και έχει να καθαριστεί πάρα πολλά χρόνια. Στη συνέχεια θα προχωρήσει ο καθαρισμός.

Σε κουβέντα που είχαμε κάνει παλαιότερα με τον αντιδήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα μας είχε αναφέρει πως παρά τις οικον. δυσκολίες προτίθεται να επιδιώξει να βρει κονδύλι ώστε το κανάλι να σκεπαστεί (όπως είχε γίνει πριν από περίπου 25 χρόνια με το τμήμα του που βρίσκεται μεταξύ του Δημοτικού Σχολείου Πλατέος και της σιδηροδρομικής γραμμής).

Επίσης ο Στ. Δριστάς ζήτησε από τα ΜΜΕ να ενημερώσουν τους οδηγούς που κινούνται στους δρόμους Πλατύ-Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Βέροιας και Πλατύ – Λιανοβέργι ότι ξεκίνησαν τα δρομολόγια των τρένων που μεταφέρουν σακχαρότευτλα από τον Σ.Σ. Πλατέος προς το εργοστάσιο της ΕΒΖ.

diavasievz2

Να πούμε λοιπόν και εμείς με τη σειρά μας (όπως κάθε χρόνο – π.χ. ΕΔΩ) πως η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή τέμνει τους δυο προαναφερόμενους δρόμους και οι οδηγοί θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή όταν διέρχονται από τις συγκεκριμένες ισόπεδες διαβάσεις γιατί έχουν γίνει συγκρούσεις τρένων με οχήματα που δεν είχαν μόνον υλικές ζημίες αλλά και απώλεια συνανθρώπων μας.