Κατηγορίες
ανακοινώσεις

Δήλωση του Αγγ. Τόλκα για τη μη συμμετοχή του στις εκλογές

tolkas5και τη στήριξή του στο ΠΑΣΟΚ

 Από τον πρώην βουλευτή Ημαθίας Άγγελο Τόλκα εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Από καιρό είχα ταχθεί υπέρ της συνεργασίας των κομμάτων, κινήσεων και  προσώπων του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας και της Δημοκρατικής αριστεράς.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έκρινε ότι η υποψηφιότητά μου στην Ημαθία θα συνέβαλλε στην προσπάθεια διεύρυνσης του χώρου και στο εκλογικό αποτέλεσμα και μου πρότεινε να τεθώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Συμφώνησα να συμβάλω σε αυτό το κάλεσμα ενότητας και υπέρβασης.

Ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις που ως επίκεντρο είχαν λογικές αποκλεισμού, ιδιοκτησίας και μιας μικρόπνοης διαχείρισης. Με την πλειοψηφία των φίλων και μελών της παράταξης έχουμε δώσει κοινούς και δύσκολους πολιτικούς αγώνες για το καλό του τόπου μας.

Όλους αυτούς τους πολίτες – που σήμερα νιώθουν άστεγοι πολιτικά – οφείλουμε να ξαναενώσουμε. Από την άλλη τα πρόσωπα δεν πρέπει να αποτελέσουν αιτία διαίρεσής μας.

Για τους λόγους αυτούς δεν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Είμαι βέβαιος ότι με όλες και όλους θα δώσουμε πολλές ακόμη πολιτικές μάχες στην Ημαθία από αύριο κιόλας.

Θα στηρίξω το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η επόμενη ημέρα της παράταξης έχει στόχο την ανασύνταξή της, την επίτευξη οικονομικής σταθερότητας και κοινωνικής ανάτασης, την ευρωπαϊκή προοπτική και την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για την αλλαγή της χώρας, όσων ξεκίνησαν το 2009 και δεν ολοκληρώθηκαν αλλά και όσων δεν ξεκίνησαν ακόμη.

Άγγελος Τόλκας

πρώην Βουλευτής Ημαθίας”