Κατηγορίες
εκλογές

Βέροια: πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ (μ-λ) / Μ-Λ ΚΚΕ

mlkkeklogesΠραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ το απόγευμα της Τρίτης, 15/9 στη Βέροια.

Ομιλητές του εκλογικού σχηματισμού ήταν ο Μάνος Δημήτρης και ο Μελιόπουλος Γιάννης καθώς και η υποψήφια στην Ημαθία Μωραϊτοπούλου Μαρία.

Στις παρεμβάσεις τους οι ομιλητές τόνισαν ότι , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού πρώτα ψήφισαν από κοινού με τα υπόλοιπα μνημονιόδουλα κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, το νέο θηριώδες, τρίτο κατά σειρά μνημόνιο, προκήρυξαν άρον άρον εκλογές, με τη στήριξη και παρότρυνση ντόπιων και ξένων δυναστών κι εκμεταλλευτών ώστε να μην προλάβει ο λαός να αντιληφθεί το μέγεθος και την έκταση της αντιλαϊκής βαρβαρότητας που προβλέπονται σ’ αυτό.

Τονίστηκε πως όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών της 20 Σεπτέμβρη, όποιου είδους κυβερνητικός σχηματισμός κι αν προκύψει από αυτές, τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία και η ντόπια πλουτοκρατική ολιγαρχία θα κλιμακώσει άμεσα την αντιλαϊκή επίθεση για την επιβολή των νέων αντεργατικών μέτρων.

Σημείωσαν επίσης πως οι λύσεις που αναζητά εργατική τάξη και λαϊκά στρώματα, δε βρίσκονται και δεν πρόκειται να προκύψουν μέσα από τις κάλπες αλλά στο σπάσιμο των αυταπατών και ψευδαισθήσεων, παλιών ή νέων και απ’ όπου κι αν προέρχονται ,στο τσάκισμα της απογοήτευσης και ηττοπάθειας και στο δυνάμωμα της πάλης του λαού για την ανατροπή των μέτρων που πέρασαν, το σταμάτημα των μέτρων που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο, τη διεκδίκηση και επανακατάκτηση των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών που αφαιρέθηκαν.

Είναι απαραίτητο να δυναμώσει ο αγώνας του λαού μας σε άμεση σύνδεση με τα αιτήματα για έξοδο από ΝΑΤΟ και ΕΕ, για το γκρέμισμα του καθεστώτος της υποτέλειας και εξάρτησης. Για μια Ελλάδα ειρηνική, εθνικά ανεξάρτητη, σοσιαλιστική.

Κ.Ο Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ