Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Αναφορά στα αντιπλημμυρικά έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

ds20150921Συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, με 30 θέματα να έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη.

Για μια ακόμη φορά αυτοί που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση ήταν ελάχιστοι ενώ και οι απουσίες των εκλεγμένων που καταγράφηκαν ήταν αρκετές.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση το παρόν έδωσε και ο νεοεκλεγείς βουλευτής Ημαθίας Χρ. Αντωνίου – ο οποίος δέχθηκε τα συγχαρητήρια τόσο του προέδρου του Σώματος Νίκ. Μπρουσκέλη όσο και του Δημάρχου αλλά και όσων μίλησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Τις ευχές του Σώματος δέχθηκε και ο έταιρος βουλευτής από την περιοχή της Αλεξάνδρειας, ο Απ. Βεσυρόπουλος, που επανεξελέγη με το κόμμα της ΝΔ.

Στα της συνεδρίασης: η Διοίκηση ερωτήθηκε από τη μείζονα αντιπολίτευση (Βενιόπουλος) για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, ειδικά δε σε επικίνδυνες περιοχές όπως της Μελίκης (Κρασοπούλης κλπ) ή στο Λουδία.

gkyrinis20150921Στο θέμα απάντησε ο ίδιος ο Δήμαρχος Παν. Γκυρίνης, ο οποίος είπε πως η Διοίκηση δεν έχει δρομολογήσει κανένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, μέμφθηκε όμως τον Κ. Βενιόπουλο λέγοντας ότι θα ήταν λογικό να ρωτήσει ο ίδιος τι είχε κάνει η διοίκηση στην οποία συμμετείχε ο ερωτών προς την κατεύθυνση της προστασίας των δημοτών από πλημμύρες. «Για ότι δεν έγινε 30, και 40, και 50 χρόνια, φαντάζομαι πως δεν θα έχετε την ελπίδα ή την απαίτηση να τα φτιάξει μια διοίκηση ενός χρόνου» σημείωσε ο δήμαρχος, λέγοντας πως όλες οι υπάρχουσες αντιπλημμυρικές υποδομές έχουν καθαριστεί και συντηρηθεί. Σημείωσε δε πως το μέγα θέμα είναι ο Λουδίας αλλά πως δεν έχει κάποια νεώτερη ενημέρωση για το τι θα γίνει με τον Λουδία, εκφράζοντας την αίσθηση που έχει πως δεν πρόκειται να γίνει σύντομα κάτι (ακόμη και από την Περιφέρεια) λόγω του υψηλού κόστους του έργου.